Ungureanu: USL doreşte România în afara UE. Cerem demisia premierului şi a ministrului de Externe

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, că USL doreşte România în afara UE, iar declaraţiile lui Victor Ponta şi Titus Corlăţean privind Schengen au "o logică de o toxicitate fără precedent", arătând că cere demisia celor doi.

985 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: USL doreşte România în afara UE. Cerem demisia premierului şi a ministrului de Externe

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Guvernanţii se dezinteresează total de acest proces de integrare în UE. USL doreşte România în afara UE (...). Declaraţiile domnilor Victor Ponta şi Titus Corlăţean au o logică de o toxicitate fără precedent. În momentul în care spunem că putem trăi şi fără Schengen, replicăm ce ne interesează UE? Putem trăi şi fără UE. Ce ne interesează locurile de muncă? Putem trăi şi fără locuri de muncă. Ce ne interesează prosperitatea? Putem trăi şi în rău", a spus Ungureanu, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că această logică este "criminală" la adresa cetăţenilor români şi este "o atitudine de un cinism revoltător".

"Pe bună dreptate cerem demisia primului-ministru şi a ministrului de Externe", a mai spus Ungureanu.

El a arătat că cere parlamentarilor să se delimiteze personal de asemenea atitudine, arătând că, dacă guvernanţii români se delimitează de Schengen, România tinde să devină "ţara problemă a UE".

Ungureanu a mai spus că "această indiferenţă, dispeţ şi aroganţă" ar fi accentuate şi de declaraţiile ministrului de Interne, "un ministru care nu poate vorbi cu omologii săi".

Potrivit lui Ungureanu, dacă intrarea în Schengen a României va fi amânată încă doi-trei ani, investiţiile de un miliard de euro pe care ţara noastră le-a făcut pentru securizarea frontierelor vor deveni inutile, deoarece "această tehnică devine mult prea veche".

Ungureanu a mai spus că atunci când Guvenrul condus de el continua reformele în justiţie exista certitudinea unui raport MCV pentru România foarte bun, dar că a urmat "furtuna politică şi rezultatul a fost dezastruos pentru România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici