Cătălin Predoiu: Abrogarea măsurilor recursului compensatoriu nu trebuie să fie capăt de drum, ci început

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat că abrogarea măsurilor recursului compensatoriu nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început al îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie. Predoiu este convins că informările României către CEDO vor rezolva dosarul care vizează penitenciarele.

209 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Abrogarea măsurilor recursului compensatoriu nu trebuie să fie capăt de drum, ci început

Cătălin Predoiu: Abrogarea măsurilor recursului compensatoriu nu trebuie să fie capăt de drum, ci început

„Abrogarea măsurilor curent denumite “recurs compensatoriu” nu trebuie să fie un capăt de drum, ci un început de drum. Un început de proiect de îmbunătăţire radicală a condiţiilor din penitenciare, a organizării serviciului de probaţiune etc. Cunosc problematica CEDO şi sunt convins că, în viitorul apropiat, răspunsul dat de România va fi unul care să rezolve şi acest dosar rămas deschis, şi siguranţa persoanelor, a cetăţenilor şi bunurilor acestora”, a scris pe Facebook ministrul Justiţiei.

Predoiu a mai subliniat că CEDO protejează drepturile persoanelor aflate în detenţie, dar jurisprudenţa stabileşte şi obligaţia statelor de a-şi proteja cetăţenii de infracţiuni, de a lua măsuri pentru siguranţa lor efectivă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, cu amendamentul prin care este stabilită perioada pentru care se aplică măsurile compensatorii persoanelor deţinute în condiţii improprii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici