Cătălin Predoiu: Degringolada Guvernului se resimte la Minsiterului Justiţiei. Florin Iordache susţine, secretarul de stat nu

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat duminică la Parlament că ''degringolada'' Guvernului Grindeanu se resimte şi la conducerea Minsiterului Justiţiei, în contextul amendamentele susţinute de Florin Iordache, dar respinse de comisiile de Buget şi nesusţinute de secretarul de stat.

3035 afișări
Imaginea articolului Cătălin Predoiu: Degringolada Guvernului se resimte la Minsiterului Justiţiei. Florin Iordache susţine, secretarul de stat nu

Cătălin Predoiu: Degringolada Guvernului se resimte la Minsiterului Justiţiei. Florin Iordache susţine, secretarul de stat nu (Imagine: Codrin Prisecaru / Mediafax Foto)

"Degringolada Guvernului Grindeanu se resimte şi la conducerea Ministerului Justiţiei şi se resimte şi în dezbaterile pe care le avem pe buget în Parlament. După ce în Comisia juridică toate amendamentele PNL au fost acceptate cu unanimitate, pentru că erau întemeiate, inclusiv cu acordul ministrului atunci de faţă, astăzi în Comisia de buget finanţe ministerul Justiţiei, reprezentat de un secretar de stat, a avut o cu totul altă poziţie, neştiind cum să se coreleze cu ministrul", a declarat Cătălin Predoiu.

Fostul ministru al Justiţiei a criticat respingerea amendamentului care prevedea suplimentarea bugetului Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

"Mă întreb dacă acest refuz nu are, de fapt, în spate voinţă politică, de a se ascunde în continuare fondurile rezultate din infracţiuni", a susţinut liberalul.

Amendamentele PNL vizau amelioraea condiţiilor din penitenciare, a mai spus Predoiu.

"Toate aceste amendamente nu făceau decât să acopere cu fapte vorbe şi promisiuni ale PSD în campania electorală, deci noi suntem mai serioşi", a adăugat deputatul PNL.

Amendamentele liberalilor vizau suplimentarea sumelor prevăzute la capitolul cheltuieli de personal pentru Ministerul Justiţiei cu 60.000 de lei, în vederea finanţării a 500 de posturi din schema de personal a serviciilor de probaţiune.

PNL a mai cerut şi suplimentarea veniturilor destinate bunurilor şi serviciilor cu 36.000 de lei pentru dublarea alocaţiei de hrană, 30.000 de lei pentru realizarea de constructii de noi spaţii de detenţie şi pentru modernizarea celor existente şi suplimentarea cu 20 de milioane de lei a bugetului destinat implementarii sistemului cu brăţări electronice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici