Cataramă cere presiuni din partea PNL asupra PPE, grupul politic de care aparţine, pentru modul în care tratează România

Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, a declarat marţi că PNL ar trebui să facă presiuni asupra PPE pentru ca România să adere la Spaţiul Schengen, atrăgând atenţia că sunt rezultate bune în lupta anticorupţie, care sunt ignorate, în timp ce sunt aduse în faţă doar unele probleme.

703 afișări
Imaginea articolului Cataramă cere presiuni din partea PNL asupra PPE, grupul politic de care aparţine, pentru modul în care tratează România

Cataramă cere presiuni din partea PNL asupra PPE, grupul politic de care aparţine, pentru modul în care tratează România

"Este prea mult! Parlamentul European si Comisia Europeană tratează incorect România! Ţara noastră a îndeplinit, de mult, condiţiile aderării la Spatiul Schengen şi totuşi, în permanenţă, am fost amânaţi. Tot timpul suntem criticaţi pe tema independenţei justiţiei şi a corupţiei, dar se trec sub tăcere rezultatele obţinute de instituţiile abilitate ale statului român, îndeosebi DNA, în lupta lor pentru combaterea acestor fenomene", a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, pentru MEDIAFAX.

"Într-o atare dispută surdă există o singură categorie de perdanţi şi anume toţi cetăţenii României, care nu pot beneficia de facilităţile pe care le merită cu prisosinţă. Cred ca PNL trebuie să facă presiuni asupra PPE, pentru ca aceste şicane să dispară; cetăţenii români merită să trăiască în Spaţiul Schengen", a mai spus Cataramă.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situaţia din România, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate".

Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe şi premierul Viorica Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici