Cataramă: Partidul lui Cioloş, o declaraţie de război; Iohannis ar putea să mai nu fie candidatul PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Viorel Cataramă a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că partidul lui Dacian Cioloş este o declaraţie de război făcută PNL, afirmând că dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine în mod „evident” partidului fostului premier ,PNL ar putea avea un candidat propriu la preşedinţie.

2114 afișări
Imaginea articolului Cataramă: Partidul lui Cioloş, o declaraţie de război; Iohannis ar putea să mai nu fie candidatul PNL

Cataramă: Partidul lui Cioloş, o declaraţie de război; Iohannis ar putea să mai nu fie candidatul PNL

„Constituirea acestui partid reprezintă o declaraţie de război a domnului Cioloş făcută către PNL pentru că PNL este partidul care în ultimul an a înregistrat o creştere constantă şi organică de la 20 % la aproape 30%”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Sector 2 Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Viorel Cataramă a afirmat că „unii, aşa numiţi <<prieteni>>”, în loc să se înscrie în PNL pentru a ajuta partidul să crească, înfiinţează o nouă formaţiune pentru a rupe din electoratul liberalilor.

„În momentul în care acest partid începe să crească şi să devină o alternativă serioasă la guvernarea socialistă PSD-ALDE, unii, aşa numiţi prieteni în loc să vină şi să înroleze în PNL ca să putem creşte cât mai mult găsesc de cuviinţă să înfiinţeze noi partide ca să ia din electoratul nostru, să oprească această creşetere şi să inverseze fenomentul ca, după aceea, să poată să solicite o eventuală coaliţie de unificare a forţelor de dreapta”, a spus Cataramă.

Încolonarea lui Ludovic Orban în spatele lui Dacian Cioloş este o greşeală, a spus liberalul.

„Cred că încolonarea domnului Ludovic Orban, în spatele lui Dacian Cioloş, la conferinţa de presă în care fostul premier a anunţat constituirea unui nou partid reprezintă o greşeală pentru că în acest moment domnul Cioloş a devenit principalul nostru inamic sau adversar (...) Doreşte să smulgă electorat de la PNL”, a spus Cataramă.

Cataramă a mai spus că dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine, "în mod evident", partidul lui Dacian Cioloş înseamnă fie că preşedintele şi-a pierdut încrederea în PNL, fie poate fi interpretat ca „un gest de ostilitate” faţă de liberali.

„Domnul Klaus Iohannnis nu ar fi ajuns preşedintele Românie, dacă nu ar fi fost susţinut de PNL. (...) Ar fi bine ca domnul Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la preşedinţia României, (...) în condiţiile în care va exista un parteneriat clar între PNL şi Klaus Iohannis. (Dacă preşedintele Klaus Iohannis va susţine partidul lui Dacian Cioloş-n.r.) cred că vor exista discuţii serioase în PNL şi nu exclud ca posibilitate teoretică şi numai în aceste condiţii clar stabilite ca PNL să aibă un alt candidat la preşedinţie”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Cataramă a afirmat că liderul opoziţie este preşedintele PNL, Ludovic Orban, iar cei care doresc să îşi aroge această poziţie „vor avea parte de ostilitarea politică a PNL”.

USR şi partidul lui Dacian Cioloş şi-au tras seva din PNL, iar liberalii sunt într-un proces de recâştigare a electoratului pierdut, a mai spus Cataramă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici