Cazanciuc: anul viitor vor începe lucrările la Cartierul Justiţiei

Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat planul Urbanistic de Detaliu - Obiectiv de utilitate publică pentru Cartierul pentru Justiţie, iar în baza acestei hotărâri vor începe anul viitor lucrările efective, anunţă pe Facebook vicepreşedintele Senatului Robert Cazanciuc.

434 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: anul viitor vor începe lucrările la Cartierul Justiţiei

Cazanciuc: anul viitor vor începe lucrările la Cartierul Justiţiei

Cazanciuc spune că a lansat conceptul Cartierului Justiţiei în urmă cu 9 ani, ca ministru al justiţiei.

„Proiectul îşi propune edificarea unui spaţiu urban care să ajute justiţia să îşi realizeze funcţia socială şi prin intermediul unor sedii care să permită o administrare de calitate şi cu celeritate a actului de justiţie, realizat de magistraţi conştienţi de uriaşa sarcină primită din partea societăţii: împărţirea dreptăţii!

Actul de justiţie nu se poate realiza în foste sedii ale securităţii, în foste unităţi militare, cămine de nefamilişti sau în foste magazine universale.

Solemnitatea unui palat de justiţie are menirea de a-i da cetăţeanului o primă formă de încredere că se află în locul potrivit, cu oamenii cei mai bine aleşi şi pregătiţi pentru a-l asculta şi a împărţi dreptatea lumească, aşa cum se poate desprinde ea din cele peste 15.000 de acte normative în vigoare în Romania de astăzi”, spune Cazanciuc.

Cazanciuc spune că au contribuit Universitatea de arhitectură Ion Mincu pentru alegerea celei mai adecvate locaţii şi Banca Mondială, asistată de firma de consultanţă Ernst&Young, pentru a demonstra viabilitatea şi sustenabilitatea proiectului, al cărui concept general a fost realizat de firma de arhitecturp Gensler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici