CC va continua discuţiile în cazul modificării Legii salariilor diplomaţilor

Curtea Constituţională a examinat, miercuri, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la neconstituţionalitatea modificărilor aduse Legii privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale diplomaţilor, procedura urmând să fie continuată în cadrul unei şedinţe viitoare.

2 afișări
Imaginea articolului CC va continua discuţiile în cazul modificării Legii salariilor diplomaţilor

Curtea Constituţională va continua discuţiile în cazul modificării Legii salariilor diplomaţilor

La jumătatea lunii octombrie, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Cutea Constituţională cu privire la modificarea Legii 495/2004 referitoare privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a M.A.E. şi de la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele consulare româneşti din străinătate.

Deputaţii au adoptat, în 25 septembrie, proiectul de modificare a Legii privind majorarea salariilor angajaţilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi institutelor culturale româneşti din străinătate, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

La votul final, 154 de deputaţi s-au exprimat "pentru", 56 "împotrivă", iar 4 s-au abţinut.

Camera Deputaţilor a fost forul decizional în acest caz.

Şi senatorii au respins, în 11 septembrie, cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a Legii privind salarizarea diplomaţilor, considerată de către şeful statului drept excesivă, pentru că ar crea drepturi salariale diferite faţă de restul funcţionarilor publici.

Preşedintele a precizat, în cererea de reexaminare, că această lege este "excesivă" prin modificările aduse, care se referă la majorări salariale prin sporirea coeficienţilor de multiplicare pentru funcţiile diplomatice şi consulare, cu procente cuprinse între 85 % şi 186 %, şi prin majorarea coeficienţilor de multiplicare pentru funcţiile de execuţie, cu procente cuprinse între 186 % şi 204 %.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici