CD cu un preot care îi promite lui Marko Bela că va fi votat "de 90 din 80" de enoriaşi (Video)

Contracandidatul maghiar al lui Marko Bela, avocatul Kincses Elod, a dat publicităţii, miercuri, o înregistrare audio în care preotul romano-catolic din localitatea Dămieni, Rozsa Gaspar, îi promite liderului UDMR că va fi votat "de 90 din 80" dintre enoriaşi, iar dacă nu, "îi va sparge pe toţi".

34 afișări
Imaginea articolului CD cu un preot care îi promite lui Marko Bela că va fi votat "de 90 din 80" de enoriaşi (Video)

CD cu un preot care îi promite lui Marko Bela că va fi votat "de 90 din 80" de enoriaşi (Video)

Kincses, care este sprijinit de PCM, a declarat, într-o conferinţă de presă, că va trimite CD-ul cu înregistrarea către arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia Gyorgy Jakubinyi.

În înregistrare, preotul îi spune lui Marko, printre altele: "Vă pot garanta că din 80 (de enoriaşi maghiari - n.r.), 90 votează cu UDMR. Că de nu, duminică le spun că-i sparg pe toţi".

Preotul îi spune lui Marko Bela că în sat sunt trei români şi încă doi "PCM-işti cu sânge rece, care sunt nu numai duşmanii Bisericii şi ai maghiarimii, ci şi ai lor înşişi". Marko îi răspunde preotului că în acest caz el are victoria garantată, dacă acesta le vorbeşte şi oamenilor "cu acelaşi entuziasm".

"Le-am spus că omul acela nu e de treabă. Şcoala şi biserica sunt convergente şi puteţi conta pe ele", îi mai spune preotul Rozsa Gaspar lui Marko Bela, pe înregistrare, referindu-se la Kincses.

Kincses a declarat că are înregistrarea de la televiziunea locală din Eremitu, care transmite prin cablu, precizând că îi va trimite un exemplar din aceasta arhiepiscopului romano-catolic de Alba Iulia Gyorgy Jakubinyi.

"Ceea ce a făcut preotul a încălcat vădit consemnul Bisericii romano-catolice, care spune că nu e voie ca Biserica romano-catolică să se implice şi care de multe ori a avut opinii divergente în legătură cu rolul politic asumat de episcopul reformat Laszlo Tokes. Eu cred că e util ca acest CD să fie trimis domnului episcop Gyorgy Jakubinyi şi dânsul urmează să decidă în legătură cu această problemă", a spus Kincses.

În opinia acestuia, atitudinea preotului din Dămieni nu serveşte intereselor Bisericii.

Contracandidatul lui Marko Bela a spus că un romano-catolic poate să fie adeptul liderului UDMR, al lui Kincses sau al altora, dar este mult mai bine ca Biserica să rămână neutră în campania electorală, indiferent de care biserică ar fi vorba.

În replică, preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că nu intră într-o campanie negativă, deşi se încearcă atragerea sa în aşa ceva.

"Noi nu intrăm într-o campanie negativă, deşi se încearcă să fim atraşi în aşa ceva. UDMR nu foloseşte astfel de metode", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele UDMR, Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici