Ce a găsit Nicuşor Dan după prima zi la Primăria Capitalei: 6.000 de litigii şi datorii de miliarde de lei

  • Nicuşor Dan a spus că Primăria are datorii de 3 miliarde de lei iar 70 de milioane de lei sunt blocaţi în conturi, din cauza unor popriri.
  • Primarul a mai precizat că a constatat o întârziere pe chestiunea proprietăţii.
2828 afișări
Imaginea articolului Ce a găsit Nicuşor Dan după prima zi la Primăria Capitalei: 6.000 de litigii şi datorii de miliarde de lei

Nicuşor Dan a declarat, după prima zi ca primar general, că ceva nu funcţionează, din moment ce oameni şi instituţii reclamă Primăria Capitalei.

Pe evaluarea juridică, Primăria Capitalei are în momentul de faţă 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcţionează. Dacă oamenii şi instituţiile sunt nevoite să meargă în instanţă împotriva Primăriei Capitalei înseamnă că ceva nu funcţionează la nivel administrativ în interiorul instituţiei. O să avem în zilele următoare o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii pe care Primăria Capitalei le are”, a spus Dan.

Primarul a mai spus că a constatat o întârziere pe chestiunea proprietăţii.

„În linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune”, a afirmat el.

Despre situaţia financiară a Primăriei Capitalei, Nicuşor Dan a spus că este cea de care a vorbit în campania electorală, existând datorii curente de 3 miliarde de lei şi popriri pe conturile municipalităţii de 70 de milioane de lei.

„În linii mari, Primăria Capitalei şi instituţiile din subordinea mai puţin companiile au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment. Estimarea de buget este de 4 miliarde de lei, adică venituri şi cheltuieli. Nu am fost la această datorie şi o să avem suma mâine care sunt datoriile companiilor, deci altele decât primăria capitalei şi administraţiile din subordine. Cam atât despre situaţia financiară. Am vorbit cred că de doi ani de această chestiune, că nu poţi după ce ani de zile ai încasat 4 miliarde, nu poţi să vii şi să spui că vei încasa 7 miliarde. Vei încasa tot patru miliarde, vei acumulat datorii care te vor duce în situaţia de risc de incapacitate de plată. Există în acest moment popriri de 70 de milioane lei pe conturi ale Primăriei”, a mai spus primarul general.

Dan a avut discuţii cu reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, DSU, DSP, reprezentanţi ai instituţiilor care asigură ordinea publică, poliţia naţională, Poliţia Locală, jandarmerie, reprezentanţi ai ambulanţei Bucureşti-Ilfov, reprezentanţi ai ASSMB-ului, ai Direcţiei de Asistenţă Socială a municipalităţii şi s-a angajat că va găsi o soluţie ca aceste instituţii să colaboreze mai bine de acum încolo pe chestiunea coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici