CE a redus cotele anuale de emisii de CO2 pentru România şi Bulgaria

Comisia Europeană a redus, vineri, cotele anuale de emisii de CO2 pentru industria "energofagă" română şi bulgară, pentru perioada 2008-2012, comparativ cu planurile propuse iniţial de Bucureşti şi Sofia, relatează AFP.

4 afișări
Imaginea articolului CE a redus cotele anuale de emisii de CO2 pentru România şi Bulgaria

CE a redus cotele anuale de emisii de CO2 pentru România şi Bulgaria

Bruxelles-ul a aprobat reducerea cotei de CO2 pentru România de la 95,7 milioane de tone la 75,9 - circa 20,7 la sută. Cota Bulgariei a fost de asemenea diminuată de la 67,6 milioane de tone la 42,3 - reducere de 37,4 la sută.

Aceste planuri atribuie cote industriilor "energofage" (11.400 de locaţii, dintre care centrale electrice, uzine siderurgice etc.), responsabile pentru jumătate dintre emisiile de CO2 din Europa.

Stabilirea acestor planuri este menită să asigure respectarea de către UE a angajamentelor asumate prin protocolul de la Kyoto, potrivit cărora emisiile de gaze cu efect de seră trebuie reduse cu 8 la sută în 2012, faţă de anul 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici