Ce dau la schimb democrat-liberalii pentru cele opt superjudeţe. PDL are o propunere pentru UDMR

Asumarea răspunderii guvernului pe noua hartă a României la pachet cu statutul minorităţilor, până cel târziu în toamnă, este oferta cu care PDL vrea să meargă marţi în Coaliţie pentru a convinge UDMR-ul să nu pună beţe în roate proiectului de reorganizare administrativă, au declarat surse democrat-liberale.

992 afișări
Imaginea articolului Ce dau la schimb democrat-liberalii pentru cele opt superjudeţe. PDL are o propunere pentru UDMR

Ce dau la schimb democrat-liberalii pentru cele opt superjudeţe. PDL are o propunere pentru UDMR (Imagine: Cristia Nichitus/Mediafax Foto)

Mai mult, cu liderii Uniunii susţinând public că nu acceptă nici în ruptul capului cele opt superjudeţe anunţate de Traian Băsescu şi de Emil Boc, democrat-liberalii ar mai lăsa de la ei numai ca să vadă legea trecută de parlament până în toamnă, chiar dacă, în final, o astfel de variantă ar încurca socotelile atât cu Uniunea Europeană, cât şi când vine vorba de angajarea altor proiecte finanţate din fonduri comunitare, relatează Gândul .

Cu avantaje şi dezavantaje, PDL vrea să pună marţi pe masa Coaliţiei proiectul reorganizării, la care, ţin să sublinieze reprezentanţii democrat-liberali, s-a lucrat mai bine de un an şi care presupune înfiinţarea a opt superjudeţe pe scheletul actualelor regiuni de dezvoltare. Potrivit documentului, numărul Consiliilor Judeţene (CJ) va fi redus la opt, atribuţiile actualelor CJ-uri urmând a fi preluate de consiliile locale. Cele opt noi CJ-uri vor fi conduse în continuare de un preşedinte ales uninominal şi de un număr de consilieri stabilit, astfel încât fiecare dintre actualele judeţe să fie reprezentate. Atribuţiile noilor foruri vor fi în domeniul dezvoltării economice, acestea fiind responsabile de asigurarea cofinanţării necesare proiectelor regionale, în prezent "rupte" în funcţie de posibilităţile financiare ale judeţelor. Noile CJ-uri vor răspunde, totodată, de parcurile industriale, aeroporturi sau reţele de transport la nivel regional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici