Ce i-a transmis Comisia JURI preşedintelui Parlamentului European cu privire la Rovana Plumb/ DOCUMENT

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice Lucy Nethsingha i-a transmis preşedintelui PE David Sassoli că Rovana Plumb nu poate să îşi exercite atribuţiile de comisar european, în conformitate cu Tratatul şi Codul de Conduită.

1411 afișări
Imaginea articolului Ce i-a transmis Comisia JURI preşedintelui Parlamentului European cu privire la Rovana Plumb/ DOCUMENT

Ce i-a transmis Comisia JURI preşedintelui Parlamentului European cu privire la Rovana Plumb

„Ca răspuns la scrisoarea dumneavoastră din 26 septembrie 2019, aş dori să vă informez că la întâlnirea din 30 septembrie 2019, Comisia pentru Afaceri Juridice a conchis, potrivit articolului 2 (3) (c) din Anexa VII a Regulilor de procedură ale Parlamentului European, că doamna Rovana Plumb, comisar european desemnat pentru Transporturi, nu este în măsură să îşi exercite atribuţiile în conformitate cu Tratatul şi Codul de Conduită”, a precizat Lucy Nethsingha, în scrisoarea trimisă preşedintelui PE, obţinută de MEDIAFAX.

„V-aş fi recunoscătoare dacă aţi putea informa preşedintele ales al Comisiei Europene asupra acestei decizii şi să ţineţi la curent Comisia pentru Afaceri Juridice în legătură cu paşii pe care intenţionează să îi facă preşedintele ales. Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Juridice, Lucy Nethsingha”, mai arată sursa citată.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către preşedintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Ursula von der Leyen „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Taguri:
plumb,
juri,
sassoli

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici