Ce spun liderii PDL despre declaraţiile Sulfinei Barbu

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, referitor la declaraţia deputatului Sulfina Barbu privind necesitatea unei conduceri interimare a partidului, că toate problemele se discută în partid, nu în afara lui.

15 afișări
Imaginea articolului Ce spun liderii PDL despre declaraţiile Sulfinei Barbu

Ce spun liderii PDL despre declaraţiile Sulfinei Barbu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Discutăm toate problemele în partid şi nu în afara partidului", a spus Boc, referindu-se la declaraţia Sulfinei Barbu privind necesitatea unei conduceri interimare a PDL.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a precizat că PDL are un statut şi o conducere legitimă, iar primul-ministru, care este şi preşedintele partidului, are suficient timp pentru partid.

"PDL are un statut, o conducere legitimă. Părerea mea este că toate la timpul lor. Primul-ministru şi preşedintele partidului are suficient timp sau trebuie să-şi facă suficient timp", a arătat Videanu.

Întrebat dacă miniştrii ar trebui să fie doar miniştri, Videanu a răspuns: "Ei, asta-i bună!".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat că aceste lucruri vor fi discutate în partid şi că nu este cazul să se ascundă faptul că sunt probleme şi că trebuie găsite "nişte soluţii".

"Lucrurile o să le discutăm în partid. Nu e cazul să ascundem că sunt probleme şi trebuie să găsim nişte soluţii, dar le discutăm în partid şi nu în public", a spus Anastase.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat că aceia care doresc să se implice în conducerea partidului "au tot câmpul deschis".

"Cred că cei care doresc să se implice în conducere au tot câmpul deschis. Nu văd cum unii dintre colegii mei care sunt în Guvern şi sunt şi în conducerea naţională nu au timp, iar ceilalţi care au timp şi nu sunt în Guvern tot nu se implică. Deci, au câmp larg să se implice", a spus Berceanu.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a precizat că ea a spus de acum trei luni că nu este bine ca miniştrii să aibă funcţii de conducere în partid.

"Am spus eu asta acum trei luni. Mă bucur că sunt colegi de aceiaşi părere. Vedem discuţiile din BPN şi după aceea vă spun", a răspuns Elena Udrea referitor la întrebarea că există mai mulţi lideri ai PDL care au spus că ar fi bine ca miniştrii să nu aibă funcţii de conducere în partid pentru că nu au timp să se ocupe de partid.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, luni, la RFI România, că este nevoie de o conducere interimară a partidului, întrucât actualul BPN este spectator la scăderea încrederii populaţiei în partid.

"Trebuie să ne asumăm guvernarea şi lucrul acesta se întâmplă, dar avem nevoie de o conducere interimară. Dacă ignorăm realitatea, este în defavoarea partidului. Nu cred că putem vorbi foarte eficient despre actuala conducere, care într-adevăr a câştigat multe alegeri, dar actualul Birou Permanent Naţional al partidului este spectator la o scădere în încredere a partidului, ajuns undeva la 15%", a declarat liderul Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici