Ce spune artistul Dan Perjovschi despre desenul cu Sf. Petru, fake news-ul blamat de ministrul Vlad Voiculescu

O postare controversată despre trimiterea în Rai a celor neesenţiali, cu pretenţia de glumă, pretins publicată pe contul de Facebook al Ministerului Sănătăţii, şi apoi ştearsă, a generat rumoare pe Facebook şi în Guvern, timp de 24 de ore.

2332 afișări
Imaginea articolului Ce spune artistul Dan Perjovschi despre desenul cu Sf. Petru, fake news-ul blamat de ministrul Vlad Voiculescu

Ce spune artistul Dan Perjovschi despre caricatura atribuită Ministerului sănătăţii despre care Vlad Voiculescu spune că este fake-news

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a unei caricaturi cinice, deasupra căreia apărea sigla şi contul Ministerului Sănătăţii. „Cine nu e esenţial/ Hai sus! Hai sus! Hai sus! (semnat) Sf. Petru”, era mesajul. 

Captura de ecran a fost distribuită de Sebastian Bodu, fost europarlamentar PDL, în prezent consilier al vicepremierului Kelemen Hunor. Bodu a însoţit postarea de comentariul „infantili”, cu trimitere la Ministerul Sănătăţii. După mai multe ore, Bodu a şters postarea şi a anunţat că nu poate verifica veridicitatea postării, în consecinţă îşi va închide şi contul de Facebook. 

Postarea desenului, cu iz de credibilitate, datorită asemănării cu stilul artistului Dan Perjovschi, a fost negată de către Vlad Voiculescu şi apoi de însuşi artistul.

Într-o declaraţie pentru Mediafax, Dan Perjovschi a menţionat că nu îi aparţine caricatura, că este imitat stilul său de a desena, alb-negru, însă tipul de umor cinic nu-i aparţine. 

Pe de altă parte, Perjovschi a precizat că are o colaborare cu „Observatorul român de sănătate”, în campania pentru vaccinare, care are dreptul să-i posteze caricaturile pe contul de Facebook al Ministerului Sănătăţii. Artistul a subliniat , însă, că nu este autorul acelei caricaturi, nici în afara colaborării menţionate.

 

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a dezminţit postarea, catalogând-o fake news. „Reteta clasica a unui fake news de succes e sa iei o informatie reala si sa o amesteci cu fictiunea.

#DA: Avem o colaborare cu artistul Dan Perjovschi pentru postari pe pagina Ministerului Sanatatii.

#NU: Aceasta postare / meme nu a existat niciodata pe pagina institutiei pe care o conduc.

Si o voi mai conduce, in ciuda deranjului major provocat unora care de vreo doua luni produc zilnic calomnii, minciuni si fake-uri. Sanatate si o duminica frumoasa in continuare!”, a scris Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook. 

 

Reteta clasica a unui fake news de succes e sa iei o informatie reala si sa o amesteci cu fictiunea. #DA: Avem o...

Publicată de Vlad Voiculescu pe Duminică, 7 martie 2021

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici