Ce spune Dragnea despre amânarea dosarelor de la completurile de cinci judecători

Liviu Dragnea a declarat, întrebat cum vede faptul că dosarele judecate de completurile de cinci judecători de la instanţa supremă sunt amânate, că vede situaţia „foarte prost”. Liderul PSD a precizat că ÎCCJ a constituit, în ultimii patru ani, completurile de judecători „pe lângă lege”.

310 afișări
Imaginea articolului Ce spune Dragnea despre amânarea dosarelor de la completurile de cinci judecători

Ce spune Dragnea despre amânarea dosarelor de la completurile de cinci judecători

„Eu o văd foarte prost. Faptul că patru ani de zile Înalta Curte a constituit completele pe lângă lege eu o văd foarte prost, să ştiţi”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament.

Secţia pentru Judecători a CSM recomandă ca ÎCCJ să organizeze "de îndată" o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători, cu menţiunea că, de această dată, aceste completuri vor fi în număr total de şase, trei în civil şi trei în penal. Toate dosarele vor fi repartizate noilor completuri.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) recomandă, în decizia luată miercuri, înfiinţarea unui număr optim de şase completuri de 5 judecători, respectiv cel puţin trei completuri în materie penală şi trei completuri în alte materii decât cea penală. În momentul de faţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt în total patru completuri de 5 judecători, două în civil şi două în penal.

Decizia Secţiei pentru Judecători a CSM vine în condiţiile în care Curtea de Apel Bucureşti a suspendat hotărârea Înaltei Curţi din 8 noiembrie prin care a fost stabilită noua componenţă a completurilor de 5 judecători. Contestaţia a fost formulată de preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a arătat că instanţa supremă nu a aşteptat motivarea deciziei Curţii Constituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici