Ce spune Vasile Dîncu despre vizita lui Ciucă şi Ciolacu în Ucraina

Vizita premierului Nicolae Ciucă şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, în Ucraina a fost una „normală”, spune ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu: „Mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate”.

2458 afișări
Imaginea articolului Ce spune Vasile Dîncu despre vizita lui Ciucă şi Ciolacu în Ucraina

„O vizită normală. Mi se pare firesc să fim şi noi acolo, să dăm un exemplu de solidaritate. România, însă, a dat din prima zi a războiului semne de solidaritate şi gesturi concrete de solidaritate. Acest gest al delegaţiei noastre a completat, să spunem aşa, ajutorul pe care îl dăm printr-o întâlnire simbolică acolo, la Kiev, cu prietenii noştri din Ucraina”, spune Vasile Dîncu, după ce preşedintele premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au fost în vizită în Ucraina.

Ministrul Apărării afirmă că a primit şi el o invitaţie de a vizita Ucraina.

„Am invitaţii. Când o să avem timp, cu siguranţă... M-am întâlnit şi ieri cu ministrul apărării. Am stabilit să ne vedem, dar deocamdată fiecare lucrează mai bine în ţara lui”, conchide Dîncu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a aflat marţi, într-o vizită oficială în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Ei au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denys Shmyhal, şi preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Cei doi oficiali români au avut întrevederi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, upremierul Denys Shmyhal, şi cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul României au mers în Irpin şi Borodianka, localităţi unde armata rusă a comis atrocităţi împotriva populaţiei civile.

În cadrul discuţiilor cu oficialii ucraineni, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat rolul regional pe care România este pregătită să şi-l asume în procesul de reconstrucţie a Ucrainei după război şi a pledat pentru drepturile românilor din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici