Ce spunea Dragnea despre Grindeanu în urmă cu doar două zile şi nu se mai confirmă azi: "Oricine e calm în aceste zile e un om deştept"

Liviu Dragnea i-ar fi cerut demisia premierului, însă Sorin Grindeanu ar fi refuzat. În urmă cu doar două zile, şeful PSD excludea un astfel de scenariu. Dragnea declara că nu crede că premierul Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile în cazul în care i se va retrage sprijinul politic de către partid, scrie Gândul.

2165 afișări
Imaginea articolului Ce spunea Dragnea despre Grindeanu în urmă cu doar două zile şi nu se mai confirmă azi: "Oricine e calm în aceste zile e un om deştept"

Ce spunea Dragnea despre Grindeanu în urmă cu doar două zile şi nu se mai confirmă azi

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă ca premierul Sorin Grindeanu să „facă un pas în spate” în condiţiile în care CExN al PSD i-ar retrage sprijinul politic sau dacă, în caz contrar, se poate ajunge la depunerea unei moţiuni de cenzură, Dragnea a răspuns că nu crede că premierul Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile, potrivit cotidianului Gândul

„Eu l-am respectat foarte mult pe primul-ministru Radu Vasile, dar nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo. Dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta. Oricine e calm în aceste zile e un om deştept. Cine e foarte agitat, greşeşte”, a subliniat Dragnea.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Grindeanu nu va dori să îşi dea demisia după o eventuală retragere a sprijinului politic, Dragnea a răspuns, tracasat: „Nici nu am văzut unde e soba, nici nu vedem unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile... Ce naiba?”.

Dragnea a spus că nu ştie la acest moment dacă este nevoie să fie schimbat Guvernul Grindeanu în integralitate, dar a arătat că el nu vrea să se ajungă la această variantă.

„Încă nu ştiu (dacă e nevoie să fie schimbat Guvernul în urma evaluării, n.r.) Încă nu ştiu la ora asta. Mâine o să vedem. Eu vreau să nu ajungem la această soluţie pentru că în continuare aş vrea să evităm această variantă. (...) Dacă o să ajungem la concluzia că nu avem altă variantă, o să o propunem şi pe asta. Dar eu nu vreau să ajungem acolo”, a spus Dragnea.

Premierul Radu Vasile a refuzat să îşi depună demisia, în 1999. După ce mai mulţi miniştri şi-au dat demisia, iar PNŢCD i-a retras sprijinul politic, preşedintele Emil Constantinescu l-a revocat din funcţia de premier şi l-a numit interimar pe ministrul Muncii, Alexandru Atanasiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici