Ceartă pe tronul PSD. Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu, încearcă să tulbure apele la Congresul PSD

  • Eugen Teodorovici a acţionat în instanţă împotriva PSD
  • Teodorovici ia în calcul să se retragă din cursa pentru funcţia de preşedinte PSD
  • PSD: Suntem convinşi că ceea ce facem este legal
1275 afișări
Imaginea articolului Ceartă pe tronul PSD. Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu, încearcă să tulbure apele la Congresul PSD

Ceartă pe tronul PSD. Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu, încearcă să tulbure apele la Congresul PSD

Se apropie Congresul PSD, iar atmosfera e tensionată în partid. Eugen Teodorovici, senator PSD şi fost ministru al Finanţelor, vrea să-i tulbure apele lui Marcel Ciolacu, deşi ştie că are zero şanse de a opri ascensiunea la fotoliul de şef al partidului. Şi totuşi, Teodorovici a cerut, în instanţă, amânarea Congresului PSD, de pe 22 august şi anularea tuturor deciziilor luate de PSD după preluarea puterii de către Ciolacu.

Eugen Teodorovici e nemulţumit că Ciolacu a schimbat regulile jocului: în timp ce el candidează singur, pe vechiul statut al partidului, Marcel Ciolacu va candida împreună cu echipa.

El dă de înţeles că se retrage din cursă dacă Ciolacu nu revine la regulile iniţiale.

„S-a încălcat, în mod clar, statutul PSD, este organizată o structură care nu e legitimă în PSD şi instanţa să spună dacă eu sau ceilalţi colegi avem dreptate. Adică amândoi candidăm pe prevederi statutare contrare. E o bătaie de joc. Dacă eu aş candida la acest Congres în forma propusă de domnul Ciolacu, înseamă că girez tocmai ce am spus că nu e corect. Dacă domnului Ciolacu nu îi este teamă să concureze în mod corect şi transparent cu mine, atunci s-o facem”, a declarat pentru Mediafax, Eugen Teodorovici. 

Miercuri, Teodorovici a cerut să fie recunoscut de Autoritatea Electorală Permanentă drept singurul membru în funcţie al conducerii executive PSD, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor.

Senatorul a recunoscut că discuţiile de la CEx-ul de miercuri au fost tensionate şi Marcel Ciolacu nu l-a lăsat să participe la şedinţă pur şi simplu pentru că „dânsul conduce şedinţa”, dar a convins Comitetul să îi accepte candidatura doar pentru a îi întinde o capcană.

„I s-a permis să intre în sala de şedinţă, a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, a comunicat ce a avut de spus în acel moment, dar nefiind membru al CEx a fost nevoit apoi să părăsească sala. Noi suntem iarăşi convinşi că ceea ce facem este legal, iar modul în care se va desfăşura Congresul va oferi şanse egale inclusiv domnului Teodorovici la un vot corect”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Ameninţările fostului ministru al Finaţelor nu îi sperie pe susţinătorii lui Ciolacu. Sunt siguri că lucrările Congresului vor avea loc aşa cum au fost planificate, iar Ciolacu va fi validat preşedinte PSD.

ECHIPA LUI CIOLACU

GABRIELA FIREA                                                   MIHAI TUDOSE

SORIN GRINDEANU                                                DRAGOŞ BENEA

OGLUŢA VASILESCU                                              MIHAI TUDOSE

CLAUDIU MANDA                                                  TITUS CORLĂŢEAN

DOINA FEDOROVICI                                               DANIEL BĂLUŢĂ

VASILE GLIGA                                                           IONUŢ PUCHEANU

IONUŢ PUCHEANU                                                  RADU MOLDOVAN

 

 

 

Ameninţările fostului ministru al Finaţelor nu îi sperie pe susţinătorii lui Ciolacu. Sunt siguri că lucrările Congresului vor avea loc aşa cum au fost planificate, iar Ciolacu va fi validat preşedinte PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici