Cel de-al treilea candidat la şefia DNA, fosta adjunctă a lui Kovesi la Parchetul General, Gabriela Scutea, s-a înscris în cursă

Fostul adjunct al Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General, procurorul Gabriela Scutea, s-a înscris în cursa pentru şefia DNA, a confirmat pentru MEDIAFAX ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Scutea este cel de-al treilea candidat pentru conducerea Direcţiei.

654 afișări
Imaginea articolului Cel de-al treilea candidat la şefia DNA, fosta adjunctă a lui Kovesi la Parchetul General, Gabriela Scutea, s-a înscris în cursă

Cel de-al treilea candidat la şefia DNA, fosta adjunctă a lui Kovesi la Parchetul General, Gabriela Scutea, s-a înscris în cursă

Procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruţa Kovesi, şi era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit.

Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Niţu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Ceilalţi doi procurori care s-au înscris în cursa pentru şefia DNA sunt Paula Tănase de la Galaţi şi procurorul militar Nicolae Lupulescu.

Vineri este ultima zi în care procurorii îşi pot depune, la Ministerul Justiţiei, candidatura pentru funcţia de şef al DNA, lista finală a celor care îndeplinesc criteriile necesare precum şi programarea interviurilor urmând a fi publicate în 29 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici