Cele 17 propuneri ale MAE pentru posturile de ambasadori în ambasadele vacante

Ziarul "Gândul" prezintă lista cu cele 17 propuneri ale MAE pentru posturile vacante de ambasadori, printre cei nominalizaţi aflându-se Victor Micula, pentru ambasada din Ungaria, Dumitru Preda - Cuba, Roxana Daniela Iftimie - Luxemburg, Daniel Ioniţă - Norvegia şi Gheorghe Popovici - Portugalia.

1534 afișări
Imaginea articolului Cele 17 propuneri ale MAE pentru posturile de ambasadori în ambasadele vacante

Cele 17 propuneri ale MAE pentru posturile de ambasadori în ambasadele vacante (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit listei publicate de Gandul.info, Dumitru Preda este propus pentru Cuba, Anca Elena Opriş pentru Confederatia Elveţiană şi Principatul Liechtenstein, Daniel Banu pentru Serbia şi Iustinian Focşa pentru Macedonia.

Totodată, potrivit listei, Roxana Daniela Iftimie este propusă pentru funcţia de ambasador în Luxemburg, Daniel Ioniţă pentru Norvegia, Victor Micula pentru Ungaria şi Vasile Gheorghe Popovici pentru Portugalia.

Simona Mariana Ioan a fost propusă pentru postul de ambasador în Maroc, Filip Teodorescu pentru Bosnia-Herţegovina iar Vasile Sofineti pentru Kuweit.

Propunerea transmisă de MAE pentru ambasada din Mexic, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Nicaragua şi El Salvador este Ana Voicu.

Radu Onofrei este propus pentru postul de ambasador în Turcia, în locul lui Ion Pascu, acesta fiind în schimb propus pentru funcţia de ambasador în Cipru. Radu Onofrei a ocupat până de curând funcţia de ambasador în Iordania. În locul său, pe lista propunerilor ajunse la Parlament, figurează Bogdan Claudiu Filip.

Daniel Cristian Ciobanu a fost propus ambasador în Azerbaidjan.

Roxana Iftimie a fost ministru-consilier şi prim-colaborator la ambasada României la Paris, asigurând practic conducerea ambasadei în pperioada cuprinsă între plecarea lui Teodor Baconschi de la post şi numirea lui Bogdan Mazuru.

Victor Micula, fost secretar general în MAE şi ambasador în Danemarca a fost rechemat de la post, potrivit unui decret semnat săptămâna trecută de preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici