Cererea DNA în cazul lui Florian Bodog a fost transmisă Comisiei Juridice a Senatului pentru raport

Cererea DNA pentru ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul senatorului Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual a fost transmisă Comisiei Juridice a Senatului pentru întocmirea unui raport.

85 afișări
Imaginea articolului Cererea DNA în cazul lui Florian Bodog a fost transmisă Comisiei Juridice a Senatului pentru raport

Cererea DNA în cazul lui Florian Bodog a fost transmisă Comisiei Juridice a Senatului pentru raport

Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, transmiterea solicitării Parchetului General pentru ridicarea imunităţii şi începerea urmării penale în cazul senatorului Florian Bodog către Comisia Juridică a Senatului pentru întocmirea unui raport. Comisia are la dispoziţie maxim două săptămâni pentru a întocmi raportul iar după ce Biroul Permanent al Senatului ia act de acesta, va decide dacă sau nu va organiza o sesiune extraordinară pentru votul pe cererea Parchetului, potrivit vicepreşedintele Senatului, social-democratul Nicolae Moga.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că la începutul săptămânii viitoare va convoca o şedinţă în acest sens.

"Luni sau marţi voi convoca Comisia Juridică în şedinţă, dar începând de astăzi (luni-n.red.) sau mâine (marţi-n.red.), în funcţie de cum vor trimite dosarul la noi, membri Comisiei Juridice vor avea acces la dosar pentru a putea face această evaluare preliminară. În prima şedinţă a Comisiei noi va trebui să propunem Biroului Permanent un termen pe această procedură, de studiere a dosarului, de audiere obligatorie a senatorului, de formulare de apărări, obiecţiuni, tot ce este procedural", a declarat acesta.

Cazanciuc a declarat că după elaborarea unui raport preliminar, BP al Senatului va stabili un termen pentru întocmirea raportului final de către Comisia Juridică.

"Raportul preliminar cuprinde doar opinia membrilor Comisiei Juridice referitor la intervalul de timp necesar pentru a încheia toată procedura de studiu pentru fiecare membru al Comisiei, de audiere a senatorului, de eventuale formulări de apărări în acest interval. Ulterior, Biroul Permanent va stabili un termen pentru Comisia Juridică pentru raportul final", a spus Robert Cazanciuc.

El a mai transmis că de luni Florian Bodog şi cu avocatul său vor putea studia dosarul.

"Până luni, Comisia Juridică va studia dosarul, vor stabili intervalul de timp necesar în funcţie de complexitate", a spus Cazanciuc.

Referitor la reunirea plenului Senatului, acesta a spus că depinde de momentul întrunirii Biroului Permanent al Senatului.

Pe 4 iulie, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului României să formuleze cererea de urmărire penală faţă de un fost ministru, în prezent senator în Parlamentul României - Senat, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, anunţă Ministerul Public.

Şi DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Taguri:
bodog,
dna,
senat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici