CEx al PSD se reuneşte astăzi. Strategia la votul de învestire al Guvernului, printre teme

  • Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, astăzi, de la ora 16.00.
  • Se discută strategia din 24 februarie, la votul de învestire al Guvernului Orban 2.
  • Social-democraţii intenţionează să prelungească procedura calendaristică în Parlament.
386 afișări
Imaginea articolului CEx al PSD se reuneşte astăzi. Strategia la votul de învestire al Guvernului, printre teme

CEx al PSD se reuneşte miercuri Strategia la votul de învestire al Guvernului, printre teme

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri, de la ora 16.00, la Parlament. PSD ar putea decide strategia la votul de învestire al Guvernului Orban 2 şi anume social-democraţii să nu fie prezenţi sală pentru a asigura cvorumului şedinţei, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Astfel, fără a putea fi dat votul de învestitură, social-democraţii intenţionează să prelungească procedura calendaristică în Parlament, au precizat sursele citate.

Pe de altă parte, planul social-democraţilor s-ar putea modifica şi în funcţie de ce se va întâmpla la dezbaterea şi votul, miercuri, în plenul Senatului, pe ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate. Şedinţa senatorilor are loc de la ora 11.00.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat deja că a sesizat Avocatul Poporului în legătură cu ordonanţa de urgenţă care reglementează alegerile anticipate, act normativ care „a legiferat practic turismul electoral”.

Alte subiecte care ar putea fi pe ordinea de zi a şedinţei CEx de miercuri sunt cel legat de modificarea statutului PSD şi chestiunile organizatorice în vederea Congresului partidului în care va fi aleasă conducerea formaţiunii.

Este posibil ca data Congresului să rămână 29 februarie, iar evenimentul să aibă loc la Palatul Parlamentului şi nu la Sala Palatului, cum a fost cel din iunie 2019 unde a fost aleasă Viorica Dăncilă la şefia PSD. Motivul este că vor fi mai puţin delegaţi care vor participa la Congres, au explicat sursele menţionate.

Referitor la votul pentru învestirea Guvernului, Ludovic Orban a declarat, marţi seara, că nu poate garanta sută la sută că va fi cvorum în plenul reunit de luni, pentru e posibil să fie „pesedişti care vor chiuli de la serviciu”.

„Nu pot să garantez 100%. Vom vedea. Sigur dacă pesediştii vor chiuli de la serviciu, e posibil să nu avem cvorum. Orice astfel de atitudine de boicot va fi sancţionată drastic de oameni. De altfel, am văzut mulţi lideri PSD care au spus că nu le e frică de anticipate. Aştept să se comporte aşa cum au dat declaraţii”, a spus premierul desemnat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici