Cezar Preda: ACL va depune luni plângeri pe numele tuturor persoanelor din Buzău care au cerut urna mobilă

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, duminică, la Buzău, că ACL va depune, luni, plângeri penale pe numele tuturor persoanelor din judeţul Buzău care apar că au solicitat urna mobilă, pentru a vedea dacă cererile le aparţin şi dacă într-adevăr toţi solicitanţii sunt netransportabili.

146 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: ACL va depune luni plângeri pe numele tuturor persoanelor din Buzău care au cerut urna mobilă

Cezar Preda (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cezar Preda a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Buzău s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru urna mobilă, în unele localităţi numărul cererilor fiind dublu sau triplu comparativ cu primul tur de scrutin.

El a anunţat că luni, indiferent de rezultatul votului, ACL va depune plângeri penale pe numele tuturor celor care au solicitat urna mobilă.

”Nici în cele mai negre scenarii n-am anticipat o asemenea mizerie, la care iau parte şi asistă numeroase instituţii ale statului. Am făcut 21 de plângeri penale privind transportul si influenţarea votului în numeroase comune şi la Râmnicu Sărat. Se folosesc maşinile primăriei, şoferii, angajaţi ai Primăriei. Au apelat la tot ce înseamnă campanie neagră. Asistăm la o pasivitate a instituţiilor statului care trebuie să vegheze la respectarea Constituţiei. Am tramsmis la Bucureşti că nu facem faţă unei asemenea înţelegeri obscure şi murdare între un competitor şi instituţiile statului. De când fac politică n-am întâlnit aşa ceva. Toate instituţiile statului asistă pasiv la fraudarea alegerilor. În ce priveşte urna mobilă, de mâine, indiferent de rezultat, vor fi plângeri penale nomimale pentru fiecare cetăţean care a cerut urna mobilă, să vedem dacă el a solicitat-o sau primarul şi dacă omul este netransportabil, să terminăm şi cu această mizerie”, a spus Cezar Preda.

La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Dorin Bădulescu, a declarat că sunt situaţii în care urna mobilă a fost trimisă la persoane care nu au fost găsite acasă, iar primarul voia să trimită din nou urna la acestea.

”La Pogoanele, primarul cu şoferul primăriei transportă la urne oamenii, e clar că oamenii sunt influenţaţi, li se spune cum să voteze. Tot aici, la Pogoanele, urna mobilă a plecat la 39 de persoane, dar opt oameni nu au fost găsiţi acasă. Şi, culmea nesimţirii, primarul voia să trimită din nou urna la ei. Medicul care a eliberat aceste acte va avea de dat multe explicaţii”, a declarat Bădulescu.

ACL a depus plângeri penale la Poliţie şi la Parchet, acuzând că în mai multe localităţi se face turism electoral, în unele cazuri chiar de către primari, liderii alianţei spunând că în judeţ sunt peste 120 de autovehicule care transportă oameni la vot, acestora spunându-li-se cu cine să voteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici