Cezar Preda: Blejnar să facă mai puţin show TV. Premierul l-a numit, premierul ştie "când să..."

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, că i-a recomandat preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, "să facă mai puţin show de televiziune pe funcţia pe care o are", menţionând că premierul l-a numit pe acesta în funcţie şi tot premierul ştie "când să...".

11 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: Blejnar să facă mai puţin show TV. Premierul l-a numit, premierul ştie "când să..."

Cezar Preda: Blejnar să facă mai puţin show TV. Premierul l-a numit, premierul ştie "când să..." (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Blejnar ar trebui să fie suspendat din funcţie, Cezar Preda a declarat: "Toată această chestiune e la mâna prim-ministrului României. Prim-ministrul l-a numit, prim-ministrul ştie când să.... Deocamdată, eu am recomandat astăzi, şi i-am recomandat (lui Beljnar - n.r.) să facă mai puţin show de televiziune pe funcţia pe care o are, să-şi urmărească instituţia şi proiectele pe care le are", a spus Cezar Preda.

El a apreciat că "nu e productiv" ca Blejnar "să stea la televizor".

"Nu cred că-i face bine, nu e productiv, nici pentru domnia sa, deşi îi înţeleg supărarea până la urmă la atacurile acestea, dar cred că are alte atribuţiuni decât să stea la televizor şi cred că în momentul discuţiei cu primul ministru, din acel moment primul ministru decide când trebuie să plece sau nu trebuie să plece", a adăugat Cezar Preda.

Liderul PDL Arad, Gheorghe Seculici, afirmă că preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, are în continuare susţinerea organizaţiei judeţene a partidului, susţinere pe care o va retrage doar dacă apar acuzaţii oficiale din partea instituţiilor statului.

În ultima perioadă, preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oameni politici din opoziţie, cât şi de fostul şef al Vămii Ploieşti Diana Severin că el ar fi "regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe care le-a respins de fiecare dată, considerându-le "nefondate" şi "fără legătură cu realitatea".

"Nu răspund la astfel de acuzaţii care sunt nefondate şi nu au legătură cu realitatea. Dacă dumneaei (n.r. - Diana Severin) are elemente prin care îşi poate susţine afirmaţiile este liberă să urmeze toate demersurile legale. Principala mea preocupare în această perioadă este să asigur o implementare perfectă a declaraţiei unice (privind plata contribuţiilor şi a impozitului pe venit - n.r.)", afirma Blejnar.

De asemenea, şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, arestat preventiv pentru 29 de zile pentru fapte de corupţie în urma unei descinderi în vamă, a declarat, în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, că a luat mită 90.000. de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărţit între vameşi şi alte persoane şi că, după ştiinţa sa, banii ajungeau "la preşedintele S.B.".

Ulterior, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru MEDIAFAX că nu a luat nimic de la şeful Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea.

La rândul său, senatorul Valer Marian a susţinut că numele preşedintelui ANAF apare în mai multe dosare penale, printre care unul legat de contrabandă cu motorină şi unul disjuns de DNA Satu Mare "din dosarele privind contrabanda şi corupţia din Vama Halmeu".

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a dat în judecată pe senatorul PSD Valer Marian, pe fostul director coordonator al Direcţiei judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin şi pe preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei.

Premierul Emil Boc declara, sâmbătă, la Oradea, unde a participat la Congresul UDMR, că dacă Parchetul sau DNA îi vor trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a şefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici