Cezar Preda critică modul în care sunt puse în funcţii importante persoane ce sponsorizează PDL

Deputatul PDL de Buzău Cezar Preda a criticat vineri modul în care sunt puse în funcţii importante diverse persoane "care sponsorizează PDL" şi pe care nu le recomandă altceva decât sumele pe care le plătesc, adăugând că aceste situaţii nu ar trebui puse "în cârca lui Emil Boc".

768 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda critică modul în care sunt puse în funcţii importante persoane ce sponsorizează PDL

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Cezar Preda l-a dat ca exemplu pe directorul tehnic al Nuclearelectrica, despre care a lăsat să se înţeleagă că este pe acest post pentru că ar fi sponsorizat o organizaţie a partidului de guvernământ.

"Nu e om sănătos la cap să nu fie şocat când aude că directorul tehnic de la Nuclearelectrica este un economist. De când e lumea directorul tehnic e cel care ştie orice pe partea tehnică într-o firmă. Aceştia sunt oamenii, trec de la un partid la altul, slujesc partidul să-şi aranjeze funcţiile, ei şi familiile lor. Cine l-a pus pe acest om în funcţia asta, că PDL-ist nu a fost? O fi dat bani gârlă la PDL? Cui o fi dat? Şi când spun asta nu mă refer la o persoană, ci la organizaţie. Aceştia sunt oameni puşi în funcţii, beneficiari ai politicii, nu noi", a declarat, într-o conferinţă de presă, Cezar Preda.

El a mai spus că între anii 2004-2007 a făcut parte dintr-o comisie care avea rolul de a desemna directorii societăţilor din subordinea statului, iar de atunci cunoaşte practicile prin care în funcţii-cheie sunt puse persoane care cotizează sume importante la partid.

"Veneau la noi cu nume. Ne uitam cine e: e un specialist bun? Unde a lucrat? Când vedeau că nu ţine, dădeau vina pe Traian Băsescu. Ziceau că a zis şefu', până a aflat Băsescu şi le-a zis cum e cu folosirea numelui lui. Acesta este PDL de acum şi nu e corect ca totul să fie pus în cârca lui Emil Boc. El zilnic trebuie să dea răspunsuri de ce face câte un nenorocit din ăsta pus unde nu trebuie. Boc e obligat de partidul lui să dea explicaţii zilnice de ce face unul şi altul pus în funcţie cu rude, cu fini şi afini. Nu trebuie să dea socoteală prim-ministrul, ăsta e partidul nostru, aşa punem noi oameni. Nu e corect. Trebuie să fie responsabili cei care îşi asumă şi pun piloşi plini de bani care, cotizând şi sponsorizând partidul, îşi asigură locuri calde pentru ei şi familia lor", a afirmat Preda.

Deputatul PDL de Buzău a adăugat că astfel de cazuri vor mai ieşi la iveală în perioada următoare.

"Sunt oameni care nu au scrupule şi partidul trebuie să dea socoteală pentru nişte nenorociţi. Vom mai avea surprize. Nu e corect să-l tragi la răspundere pe Boc pentru tâmpeniile pe care le fac cei de pe lângă el", a mai spus Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici