Cezar Preda: E grav pentru noi să avem oameni corupţi în partid, ne ducem crucea

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, marţi, că este grav şi nu este uşor pentru PDL să aibă în interiorul său oameni corupţi, arătând că sunt probleme nu numai în zona numiţilor în funcţii, ci şi aleşilor, dar că speră că aceştia îşi vor demonstra nevinovăţia şi lucrurile vor intra în normal.

281 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda: E grav pentru noi să avem oameni corupţi în partid, ne ducem crucea

Cezar Preda: E grav pentru noi să avem oameni corupţi în partid, ne ducem crucea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax foto)

"E grav pentru noi, un partid care în 2004 am venit pe aşteptările românilor de a lupta împotriva corupţiei, să avem în interiorul nostru asemenea oameni. Dar, asta este, ne ducem crucea. Cred că sunt puţini în partid. Ei sunt scoşi acum la iveală de justiţie, să vedem cum se vor finaliza aceste cazuri şi să încercăm să prezentăm oamenilor, până la urmă, politicieni în PDL care sunt altfel, care sunt curaţi şi vor să facă ceva bun pentru această ţară", a precizat Cezar Preda.

El a făcut aceste precizări referitor la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora PDL nu va lua nici 25% la alegeri în 2012 dacă nu va înlătura corupţii din partid.

Preda a adăugat că nu este uşor pentru PDL şi că partidul îşi duce această piatră de moară.

"Nu e simplu pentru noi şi nimeni nu poate să spună în PDL că ne e uşor, ne e foarte greu şi ne doare foarte tare. Nu m-aş lega neapărat de ce s-a întâmplat la Cluj. Tot ce s-a întâmplat în ultimul timp. Orice politician dintr-un partid care nu se ridică la standardele şi aşteptările partidului este o piatră de moară. Şi ne ducem această piatră de moară", a mai spus deputatul PDL.

El a arătat că PDL nu este acum ceea ce a aşteptat România dar, având şi Codul etic, speră să plece oamenii care au venit pe funcţii numai pentru avantaje proprii.

"Nu suntem acum ceea ce a aşteptat România să fim în ansamblul nostru, dar sper să demonstrăm că încet, încet, avem şi acest Cod etic, încep roţile să se învârtă şi să plece oamenii care au venit pe funcţii numai pentru a avea avantaje proprii", a mai spus Cezar Preda.

Preda a adăugat că nu sunt numai probleme în zona numiţilor în funcţii, dar şi a aleşilor.

"Dar nu sunt probleme numai în zona numiţilor. Avem probleme şi în zona aleşilor. Să sperăm că îşi vor demonstra nevinovăţia şi lucrurile vor intra în ceea ce înseamnă normalul pentru partidul nostru", a mai spus deputatul PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că dacă democrat-liberalii nu-şi vor corecta atitudinea faţă de actele de corupţie, au şanse să nu ia nici 25% la alegerile din 2012.

Întrebat dacă este pregătit să cedeze puterea USL în 2012, şeful statului a răspuns: "Sunt pregătit să respect votul electoratului".

Traian Băsescu a mai declarat, comentând cazul Apostu, că de şase luni existau informaţii despre acest subiect, pe care le ştia inclusiv premierul, şeful statului precizând că există informaţii şi despre alte cazuri din alte judeţe, din mai multe partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici