Cezar Preda, despre Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali: PSD o ţine la sertar intenţionat, ca să nu ajungă la Curtea Constituţională

Deputatul Cezar Preda a declarat, marţi, că "PSD ţine intenţionat la sertar" Ordonanţa 55 privind migraţia aleşilor locali, pentru a nu ajunge la Curtea Constituţională, susţinând că dacă această ordonanţă va fi aprobată, "o poate ataca oricine".

1101 afișări
Imaginea articolului Cezar Preda, despre Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali: PSD o ţine la sertar intenţionat, ca să nu ajungă la Curtea Constituţională

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Preda a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Buzău, că OUG 55 este "o metodă securistă şi ordinară, pusă la cale de minţi bolnave".

"Au luat cu japca 500 de primari şi 3.000 de consilieri, au dat la primari pomeni electorale de peste un miliard de euro într-o zi, iar acum Ponta doreşte să rămână pe funcţie şi să găsească alţi vinovaţi pentru cele întâmplate. Şi Ponta, şi Dragnea, care au vrut să fure cu pixul, trebuie să plece. Dragnea a furat primari, i-a momit, i-a şantajat. Trebuie să plece toţi cei care au semnat hârtiile cu furatul, Ponta, Dragnea, «bătrânelul» Meleşcanu", a spus Cezar Preda.

El a mai spus că această ordonanţă este "ţinută intenţionat la sertar" de PSD, pentru a nu fi pusă pe ordinea de zi şi adoptată, iar apoi să ajungă la Curtea Constituţională, susţinând că "nicio curte constituţională din lume nu poate să treacă peste aşa ceva, peste o aberaţie de a strangula democraţia".

"Nu cred că PSD va da înapoi cu Ordonanţa 55. Nu am văzut acest partid când a băgat ceva în buzunar să şi scoată, un partid organizat mafiot care e învăţat prin orice mijloc să-şi atingă scopul. Dragnea i-a zis lui Ponta: «Îţi aduc eu primari şi consilieri şi te fac preşedinte». Ei şantajau cu bani publici, făceau şedinţe luni şi miercuri ca să dea bani să mai plece unii. Sunt sută la sută că nicio curte constituţională din lume nu poate să treacă peste aşa ceva, peste o aberaţie de a strangula democraţia. O ţin la sertar intenţionat ca să nu ajungă la CC, pentru că, după ce e aprobată, o poate ataca oricine”, a mai spus Preda.

OUG 55, care a permis migraţia aleşilor locali timp de 45 de zile fără ca aceştia să îşi piardă mandatul, a fost adoptată de Guvern, în 28 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici