Chelaru: Adresa de convocare a BP reunite nu este regulamentară

Chestorul Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat, miercuri, că adresa înaintată de un grup de parlamentari PDL de convocare a Birourilor permanente reunite având pe obiect scrisoarea Preşedintelui privind convocarea referendumului este neregulamentară.

39 afișări
Imaginea articolului Chelaru: Adresa de convocare a BP reunite nu este regulamentară

Senatorul Ioan Chelaru (Imagine: Senat)

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor participa la aceste Birouri Permanente reunite, Chelaru a arătat că solicitarea este încă analizată.

"Eu nu spun că mergem sau nu mergem, pentru am primit acum o jumătate de oră convocarea, dar nu mi se pare o convocare regulamentară, mi se pare iar un joc pe care îl face PDL la sugestia conducerii acestuia şi cred că singurul rezultat care se va obţine va fi încercarea de destabilizare a instituţiei, spun eu, cea mai importantă, a Parlamentului", a spus senatorul PSD.

"În asemenea condiţii, vom analiza, mă voi întâlni şi cu colegii care sunt membri în Birourile permanente, dar legal convocarea nu este regulamentară", a adăugat el.

Ioan Chelaru a menţionat că, în cursul dimineţii, a primit o convocare "mai specială", pe care nu a înţeles-o, depusă de un grup de senatori şi deputaţi privind o şedinţă a Birourilor permanente ale Camerei deputaţilor şi Senatului, pentru miercuri la ora 13.00, având în ordinea de zi scrisoare Preşedintelui României referitoare la organizarea unui referendum.

El a arătat că este pentru prima dată când ia cunoştinţă despre o asemenea convocare, care este în contradicţie cu Regulementul şedinţelor comune ale Parlamentului.

"Noi nu am primit o convocare regulamentară. Cei de la PDL, care încearcă această poveste au apreciat că există şi posibilitatea unei convocări de altă natură, invocând texte care se referă la convocarea separată a Biroului permanent de la Cameră şi Senat", a spus senatorul social-democrat.

Solicitarea de convocare a Birourilor permanente reunite este semnată de patru deputaţi PDL, membri ai Biroului permanent, Ioan Oltean, Dumitru Pardău, Sever Voinescu şi Gheorghe Albu, şi de cinci senatori democrat-liberali membri ai conducerii Senatului, Anca Boagiu, Alexandru Pereş, Gheorghe David, Orest Onofrei şi Dumitru Constantin.

Potrivit unui anunţa al Camerei, şedinţa Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc astăzi, 30 septembrie, la ora 13:00, la sala Barbu Catargiu, nivel P1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici