Chelaru: PDL şi PPDD nu au depus niciun document privind retragarea din Comisia de revizuire

Vicepreşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Ioan Chelaru, a declarat, luni, la începutul şedinţei acesteia, că nici PDL, nici PPDD nu au depus informări privind retragerea parlamentarilor acestor formaţiuni de la lucrările comisiei.

92 afișări
Imaginea articolului Chelaru: PDL şi PPDD nu au depus niciun document privind retragarea din Comisia de revizuire

Vicepreşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Ioan Chelaru (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafx Foto)

"Până la acest moment comisia nu a primit din partea celor două grupuri parlamentare, sub niciun aspect, niciun fel de sesizare sau înscris prin care să ne anunţe că doresc să se retragă sau nu mai participă, (...) Orice fel de retragere, indiferent cum ar numi-o grupurile parlamentare care au făcut public intenţia de a se retrage, era firesc să fie trimisă şi comisiei, pentru ca noi să luăm act, să stabilim decizii şi să anunţăm eventual Birourile Permanente reunite", a susţinut Chelaru.

De asemenea, senatorul PSD a precizat că nu pot fi trecute cu vederea aceste decizii politice, dar acestea nu au niciun efect juridic asupra activităţii comisiei de revizuire.

"Poate şi-au dorit să împiedice ca această comisie să funcţioneze în continuare, cei care s-au retras, şi ca număr nu pot împiedica formarea unui cvorum de şedinţă şi de lucru", a afirmat Chelaru.

El a apreciat că deciziile PDL şi PPDD au avut un scop mediatic.

PDL a decis să se retragă din Comisia de revizuire a Constituţiei şi să refuze să participe la dezbaterile din plenul Parlamentului pe această temă, a anunţat luni vicepreşedintele partidului Alin Tişe, arătând că PDL va participa la acţiuni în Parlament şi în stradă pentru a informa cetăţenii.

În urmă cu o săptămână, PDL anunţa că îl propune pe Ioan Oltean în Comisia de revizuire a Constituţiei, în locul lui Gabriel Andronache care a demisionat din PDL şi a trecut la PNL. PDL îi mai avea în această comisie, care este formată din 23 de parlamentari, pe Alin Tişe şi Valeria Schelean.

PPDD a decis în 13 iunie să îşi retragă reprezentanţii din Comisia de revizuire a Constituţiei, a anunţat atunci liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, invocând ca motiv că dezbaterile sunt "o mascaradă", sunt suspendări şi răzgândiri, proiectul fiind făcut în discuţii private Antonescu-Ponta.

În această săptămână urmează să se încheie lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici