Cherecheş: Nu voi contesta decizia de excludere din PNL, deşi contravine statutului partidului

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a fost exclus luni din PNL, afirmă că nu va contesta decizia, menţionând însă că aceasta a fost luată în absenţa sa, ceea ce contravine statutului partidului.

307 afișări
Imaginea articolului Cherecheş: Nu voi contesta decizia de excludere din PNL, deşi contravine statutului partidului

Cătălin Cherecheş (Imagine: Ghita Porumb/ Mediafax Foto)

El precizează, într-un comunicat remis luni agenţiei MEDIAFAX, că a luat act de decizia Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal referitor la excluderea sa din rândurile acestei formaţiuni.

Potrivit lui Cherecheş, decizia a fost luată "ca urmare a propunerii Biroului Politic Central şi, în special, la dorinţa domnului Crin Antonescu".

"Decizia a fost luată în absenţa mea, în condiţiile în care, până la data şedinţei, nu am fost convocat să îmi prezint punctul de vedere, aşa cum prevede statutul partidului. Am transmis preşedintelui PNL şi celorlalţi membri ai conducerii centrale, care sunt obligaţi să vegheze la respectarea statutului, faptul că, în cazul meu, nu s-a respectat punctual regulamentul, mai exact art. 13. Dar am decis să nu contest decizia excluderii mele din partid", afirmă Cherecheş, care precizează că întreaga activitate de până acum în Partidul Naţional Liberal a fost una pozitivă şi onorabilă, de natură a creşte prestigiul şi autoritatea formaţiunii, dar şi a Uniunii Social Liberale în Baia Mare şi în Maramureş.

El aminteşte că majoritatea băimărenilor au decis să îi acorde în 2012 încrederea şi sprijinul lor pentru un nou mandat de primar.

"La fel ca şi până acum, îmi voi focaliza întreaga energie şi putere de muncă în slujba băimărenilor. Decizia mea fermă este de a menţine strict angajamentul pe care îl am faţă de cetăţenii Municipiului Baia Mare. Sunt un primar independent, dar în comunicare şi colaborare cu toţi cei care doresc să sprijine comunitatea băimăreană în dezvoltarea sa, indiferent dacă ei provin din zona civică sau din cea politică. Îi invit pe toţi consilierii locali, judeţeni, parlamentari şi miniştri, indiferent de apartenenţa lor politică, să susţină proiectele Municipiului Baia Mare, ale judeţului Maramureş, pentru că sunt proiectele României", mai susţine Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost exclus din PNL, decizia fiind luată de conducerea PNL cu 156 voturi "pentru", 17 "împotrivă", iar 5 voturi au fost anulate.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa Delegaţiei Permanente a partidului.

În urmă cu o săptămână, Biroul Politic Central al PNL a votat propunerea vizând excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, decizia finală fiind luată de către Delegaţia Permanentă a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici