Ciamba, noul ministru al Afacerilor Europene, despre moartea prematură a lui Mihnea Constantinescu: A influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a transmis duminică, într-un mesaj de condoleanţe după moartea lui Mihnea Constantinescu, că fostul ambasador „a influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti”.

1487 afișări
Imaginea articolului Ciamba, noul ministru al Afacerilor Europene, despre moartea prematură a lui Mihnea Constantinescu: A influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti

Ciamba: Mihnea Constantinescu a influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti

„Trecerea în nefiinţă, mult prea devreme, a Ambasadorului Mihnea Constantinescu este o pierdere pentru cei care l-au cunoscut şi l-au preţuit. Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost un coleg, un mentor şi un om deosebit, care a ştiut să-şi pună amprenta în mod pozitiv asupra celor cu care a colaborat. Am fost personal martor la modul în care Mihnea Constantinescu a influenţat decisiv marile bătălii ale diplomaţiei româneşti. Consider un privilegiu că, în activitatea mea profesională, am fost coleg de generaţie cu el. Regret profund pierderea unui prieten şi voi continua să preţuiesc prietenia sa pentru totdeauna. Sincere condoleanţe familiei sale. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis, duminică, George Ciamba, ministru delegat pentru afaceri europene, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, duminică, condoleanţe familiei lui Mihnea Constantinescu şi l-a descris pe fostul diplomat drept „un exemplu pentru multe generaţii de diplomaţi” şi un „reper de umanitate, caracter şi eleganţă”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăricanu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că Mihnea Constantinescu a avut nu doar o „calitate umană excepţională”, dar a fost şi cel mai bun funcţionar public de rang înalt, acesta refuzând să accepte funcţia de ministru de Externe.

Fostul premier Petre Roman a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, că decesul fostului diplomat Mihnea Constantinescu este o uriaşă pierdere pentru statul român şi că acesta a fost "un om cu un devotament formidabil pentru binele public".

Mihnea Constantinescu avea 56 de ani şi a fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reforma economică în acelaşi guvern Văcăroiu.

A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de externe de atunci Mircea Geoană (1996-1998).

Ulterior, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) şi apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplineşte funcţia de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici