Cîmpeanu, răspuns pentru cei 100 de intelectuali care i-au cerut modificarea proiectelor de legi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că cererea celor 100 de intelectuali care i-au cerut modificarea proiectelor de legi ale Educaţiei va fi analizată.

776 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu, răspuns pentru cei 100 de intelectuali care i-au cerut modificarea proiectelor de legi

„La întrebarea privind regimul de analiză al propunerilor adresate prin intermediul unei scrisori deschise în data de 24 august 2022, răspunsul asumat de ministrul Educaţiei este: <Evident că vor fi luate în considerare şi analizate propunerile incluse în scrisoarea deschisă semnată de cei 100 de intelectuali. Propunerile au fost transmise în timpul sesiunii de consultare publică şi înregistrate. Toate propunerile au fost centralizate. Numărul de înregistrare alocat respectivului set de propuneri transmise prin scrisoare deschisă este 13.504/24.08.2022>”, arată Ministerul Educaţiei.

100 de intelectuali ceruseră modificarea radicală a proiectelor de legi ale Educaţiei.

Ei cereau într-o scrisoare ministrului Educaţiei „consultarea reală a intelectualilor României, a corpului profesoral şi a părinţilor", pentru reanalizarea proiectelor de legi ale educaţiei şi prelungirea perioadei de dezbateri.

Intelectualii susţineau că România de mâine „îşi pune în pericol numeroase domenii-cheie într-o societate, deoarece ar deveni incapabilă să le pregătească specialiştii".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici