Cinci întrebări de la PSD pentru preşedintele Iohannis şi PNL legate de banii europeni

PSD a adresat, joi, cinci întrebări preşedintelui Klaus Iohannis şi conducerii PNL. Social-democraţii susţin că, la negocierile de la recentul summit UE, România a pierdut bani şi a acceptat să-şi majoreze contribuţiile la bugetul Uniunii Europene.

1038 afișări
Imaginea articolului Cinci întrebări de la PSD pentru preşedintele Iohannis şi PNL legate de banii europeni

Cinci întrebări de la PSD pentru preşedintele Iohannis şi PNL

„Cinci întrebări pentru preşedintele Iohannis şi PNL:

În propunerea iniţială a Comisiei Europene, România ar fi primit 31 de miliarde de euro pentru politica de coeziune. Acum primim circa 26,8 miliarde. De ce a pierdut România cinci miliarde euro în timpul negocierilor? România a acceptat să crească contribuţia la bugetul UE cu 2 până la 5 miliarde euro. De ce?”, întreabă social-democraţii într-o postare pe Facebook.

Ei arată că România nu beneficiază de fonduri pentru regiunile mai puţin dezvoltate (Nord Est cu 39% din media UE şi Sud Vest cu 45% din media UE/PIB pe locuitor), în timp ce Bulgaria primeşte 200 milioane euro pentru regiuni mai puţin dezvoltate, Cehia 1,55 miliarde euro pentru sporirea gradului de coeziune regională, Polonia 600 milioane euro pentru regiuni mai puţin dezvoltate, iar Portugalia 300 milioane euro pentru regiuni în tranziţie.

„De ce România nu beneficiază de aceste alocări suplimentare? În propunerea iniţială a Comisiei, România avea alocate 33 de miliarde pentru relansarea economică din care 2/3 erau granturi Acum primim 33,5 şi doar #jumătate sunt granturi, iar pentru cele 16 miliarde care pot fi accesaţi în următorii ani trebuie să returnăm 12 miliarde. De ce? În 9 luni de zile, Guvernul PNL nu a propus niciun proiect pentru atragerea fondurilor europene. Cum va reuşi cu zero proiecte să acceseze cele 70% dintre fonduri în următorii 2 ani?”, se mai arată în postarea PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
psd,
pnl,
fonduri ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici