Cine este Daniel Breaz, matematicianul propus pentru funcţia de ministru al Culturii

Senatorul Daniel Breaz, în vârstă de 43 de ani, este noua propunere a PSD pentru Ministerul Culturii. El urmează să-i ia locul actorului George Ivaşcu.

7274 afișări
Imaginea articolului Cine este Daniel Breaz, matematicianul propus pentru funcţia de ministru al Culturii

Foto: Facebook/Breaz Daniel

Născut pe 23 martie 1975, la Alba Iulia, Breaz a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, în 1997. Din 2002 este doctor în matematică, specializarea analiză matematică, cu teza "Operatori integrali pe spaţii de funcţii univalente". Din 2004 este conferenţiar titular la Catedra de Matematică Informatică a Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, disciplinele "Calcul numeric şi simbolic", Calcul diferenţial şi integral, "Matematici financiare şi actuariale", "Analiză matematică". Din 2009 este profesor titular la Catedra de Matematică Informatică a Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, disciplinele “Analiză complexă”, „Analiză matematică”.

Potrivit cv-ului oficial, a fost coordonator de doctorat, domeniul matematică, la Universitatea din Piteşti, School of Mathematical Sciences, Faculty of Science and Technology, Universiti Kebangsaan, Malaysia. Este rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia din 2012.Printre premiile obţinute se numără Nishiwaki Prize for The Research of Univalent Function Theory, May 21 of 2010, Kyoto, Japonia, Diploma de
merit şi Diploma de excelenţă în cercetare şi creaţie, oferite de Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, 2007 şi 2009.

Este senator al PSD ales în circumscripţia 01, Alba şi face parte din Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială şi din Comisia pentru cultură şi media.

Numele său a mai fost vehiculat şi la începutul anului în legătură cu preluarea portofoliului de la Ministerul Educaţiei, dar, în acel moment a fost preferat Valentin Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici