Cine este Ramona Mănescu, noul ministru al Afacerilor Externe: Fost ministru al Transporturilor şi europarlamentar în trei legislative europene

Ramona Mănescu, numită de preşedintele Klaus Iohannis în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a mai deţinut în trecut o funcţie în Executiv, ocupându-se de portofoliul Transporturilor din 2013 până în 2014 în Guvernul Ponta. Aceasta a fost şi europarlamentar PNL, în prezent fiind în ALDE.

4616 afișări
Imaginea articolului Cine este Ramona Mănescu, noul ministru al Afacerilor Externe: Fost ministru al Transporturilor şi europarlamentar în trei legislative europene

Cine este Ramona Mănescu, noul ministru al Afacerilor Externe

Ramona Mănescu a devenit miercuri noul ministru al Afacerilor Externe, după remanierea Guvernului PSD-ALDE şi respectiv schimbarea lui Teodor Meleşcanu din această funcţie. Mănescu, politician din Constanţa, a depus, miercuri, jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie.

Portofoliul de la Ministerul Afacerilor Externe aparţine ALDE.

Ramona Mănescu a fost membră a Partidului Naţional Liberal din anul 1990 până în 2017, când s-a alăturat ALDE.

Aceasta a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor în perioada 2013-2014, în guvernarea Victor Ponta.

Mănescu a fost europarlamentar ales pe listele PNL din 2007 în trei legislative europene, până în 2019. În Parlamentul de la Bruxelles, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.

În 2014, Ramona Mănescu a fost audiată în dosarul privind accidentul aviatic din munţii Apuseni, în care au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Ministerul Transporturilor, condusă la acea dată de Ramona Mănescu, a făcut, împreună cu experţi de la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) şi Şcoala Superioară de Aviaţie, un raport privind cauzele accidentului aviatic din munţii Apuseni şi respectarea procedurilor.

Ea mai ocupă şi o poziţie de membru în Consiliul Director al Institutului de Politici Liberale I.C Brătianu.

Mănescu, născută la 6 decembrie 1972, este de formaţie jurist.

În declaraţia de interes financiar depusă la Parlamentul European în 2018 aceasta a trecut că în perioada 2009-2013 a câştigat între 5.000 şi 10.000 de euro brut lunar ca eurodeputat iar ca ministru al Transporturilor a câştigat un salariu brut lunar între 1.000 şi 5.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici