Cine sunt aleşii care au cerut infiinţarea unei capele ortodoxe în Parlament: se adună la „Micul dejun cu Rugăciune” şi susţin familia tradiţională

În Parlamentul României există un grup ecumenic de rugăciune recunoscut de ambele Camere.

1290 afișări
Imaginea articolului Cine sunt aleşii care au cerut infiinţarea unei capele ortodoxe în Parlament: se adună la „Micul dejun cu Rugăciune” şi susţin familia tradiţională

Iulian Badea, stânga

A sosit, aparent de nicăieri, iniţiativa infiinţării unei capele ortodoxe în Parlamentul României. Conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, o solicitare din partea preşedintelui interimar, Alfred Simonis, privind alocarea unui spaţiu în cadrul acestui for legislativ care să servească drept capelă ortodoxă.

Grupul ecumenic din Parlament a acceptat să-şi dezvăluie componenţa, precum şi activităţile. Mediafax a obţinut de la un membru al actualei legislaturi detalii despre identitatea grupului de rugăciune.

„Este o iniţiativă lăudabilă. Indiferent de culoarea politică pe care o asumăm, există principii şi valori conservatoare ce ne aduc împreună. Credinţa este un act de profundă interioritate care trebuie recunoscut şi promovat, mai ales în rândul celor care aparţin forului legislativ.

Atât din postura de vicelider PSD în Parlamentul României, cât mai ales din demnitatea de reprezentant al grupului ecumenic din actuala legislatură parlamentară, cred cu tărie ca propagarea unor astfel de idei conservatoare, care îşi au rădăcina în principiile perene ale Sfintei Scripturi, sunt mereu binevenite.

„Grupul datează din 1990”

Există în actuala configuraţie parlamentară un grup ecumenic de rugăciune, recunoscut de conducerile ambelor Camere ale Parlamentului. Acesta datează de la începutul anilor 1990, fiind alcătuit din parlamentari cu ideologii creştin conservatoare, care urmăresc şi sunt dedicaţi aceloraşi principii şi valori.

Întâlnirile noastre sunt săptămână de săptămână, iar în fiecare an organizam un eveniment de amploare numit „Micul dejun cu Rugăciune”. Aici participă oameni de cultură, diplomaţi şi lideri politici din întreaga societate.

Noi susţinem familia tradiţională, susţinem înăsprirea pedepselor pentru deţinerea sau consumul de droguri şi pledăm pentru căutarea lui Dumnezeu în activitatea de zi de zi.

Întâlnirile noastre nu au neapărat un caracter festiv, mai curând ele sunt întâlniri în care dezbatem idei conservatoare pentru viitoare proiecte legislative şi chiar demersuri publice creştine”, precizează pentru Mediafax unul dintre componenţii grupului, deputatul Iulian Badea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici