Cine sunt cei cinci membri USR care riscă excluderea din partid după Olimpia Ardelean

După decizia excluderii Olimpiei Ardelean din partid, sesizări privind posibila excludere a încă cinci membri ai USR urmează să fie discutate în şedinţa de miercuri a Biroului Naţional, de la ora 16.30, au declarat surse din formaţiune, pentru MEDIAFAX.

1548 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei cinci membri USR care riscă excluderea din partid după Olimpia Ardelean

Cinci membri USR riscă excluderea din partid după Olimpia Ardelean

Sesizările îi au în vizor pe Vişinel Bălan, Daniel Giurcă, Claudia Postelnicescu, Ciprian Lupaş şi Cosmin Stoenoiu. Excluderea acestora va fi discutată în şedinţa de miercuri a Biroului Naţional a partidului.

De exemplu, Claudiei Postelnicescu i se reproşează că are postări critice pe Facebook la adresa lui Dan Barna. Aceasta deja a reacţionat pe reţeaua de socializare în legătură cu ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Biroului Naţional al USR.

„Hai ca asta e culmea tupeului! Sunt acuzata ca imi ”hartuiesc” colegii si ca vorbesc ”urat” despre Barna. Imi asum tot ce am spus despre Barna: că este mediocru, că distruge partidul, că a avut un esec major strict bazat pe incompetenta proprie, ca favorizeaza o gasca de sicofanti si profitori care beneficiaza in mod exclusiv de resursele partidului”, a scris, miercuri, Claudia Postelnicescu, pe Facebook.

Ea a explicat că sunt colegi în partid care au făcut mai multe sesizări cu privire la postările critice pe care le-a avut la adresa lui Dan Barna.

„In ceea ce priveste ”hartuirea”: inca din vara anului 2018 am primit sesizari de la persoane care adora liderul, indiferent cine e el, pentru motive strict legate de parvenirea in partid, care nu au nimic de-a face cu meritocratia. Aceste persoane mi-au intrat in lista si mi-au facut mai multe sesizari pentru opinii critice la adresa conducerii partidului. Aceste opinii pot fi gasite in continuare pe peretele meu, nu am sters nimic. Sa se caute jignirile si hartuirile si sa mi se arate. Precizez ca aceleasi persoane mi-au facut sesizari, mai multe in serie, dupa ce au practicat un stalking obsesiv pe o perioada de luni de zile”, a completat Postelnicescu.

Aceasta a adăugat că a primit sesizări de la tot felul de „agramaţi” şi „bolovani”, care habar nu au să se exprime, imediat după ce a fost numită purtător de cuvnt la USR Ilfov.

„De asemenea, imediat ce am fost numita purtător de cuvânt al USR Ilfov am primit instantaneu sesizări de la tot felul de agramaţi şi bolovani care abia se exprimă, care sperau să devină ei purtători de cuvânt sau lideri emergenţi sau ceva, orice. Nu contează că eu am nişte skill-uri dovedite în comunicare, nu contează că am mai trecut prin 4 campanii electorale, nu contează că am fost selectată în Berlinale ca scenarist, nu contează că am lucrat cu Royal Court Theatre London, nu contează că am lucrat cu regizorul american Neil LaBute şi mi s-a jucat un text la Teatrul Act, nu conteză că sunt citată în zeci de publicaţii academice listate peer-review, nu contează că scriu şi public în mai multe jurnale de ani de zile, nu contează că sunt solicitată de presă pentru opinii juridice de ani de zile, nu contează că am câştigat un război mediatic în cazul Sorina Săcărin, nu contează nimic”, a mai spus Claudia Postelnicescu.

Ea a mai precizat că nu contează în partid decât ce vrea Dan Barna şi „soldaţii loiali căzuţi în adulaţie” care i-au făcut sesizări.

„Contează doar că Barna şi-a pus lichelele să îmi facă sesizări. Soldaţii loiali căzuţi în adulaţie. Credeţi că eu şi alţii nu ne putem mobiliza să facem sesizări colegilor? Putem. De ce nu o fac? Pentru că îmi repugnă delatorii şi delaţiunile, îmi aduc aminte de PCR şi Securitate şi pur şi simplu vomit.Şi mai presus de orice, că tot fac unii exerciţii de imagine, nu au murit nişte copii şi tineri acum 30 de ani, ca să îmi fie mie luată libertate de exprimare de un mediocru patentat, pus moţ în vârful partidului fondat de altul de o gaşcă de securişti de nouă generaţie”, a conchis Postelnicescu.

Olimpia Ardelean, de la USR Ilfov, a acuzat că a fost exclusă din organizaţie pentru o postare făcută la începutul lunii noiembrie în care amintea că Dan Barna că a ştiut de semnături false la iniţiativa „Fără Penali”. Ea reclamă o „execuţie” miercuri seara a Biroului Naţional al partidului.

Mai mulţi preşedinţi ai organizaţiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor, după scandalul iscat în urma excluderii din partid a Olimpiei Ardelean, potrivit unui mesaj pe grupul intern de Facebook al formaţiunii, obţinut de MEDIAFAX.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici