Cine sunt votanţii AUR? Sunt tineri, iar 92% nu au studii superioare. Iată profilul complet

  • Votantul AUR este de sex masculin, are între 18-36 de ani şi provine din Regiunea Sudică (Muntenia-Oltenia-Dobrogea).
  • Votantul AUR are doar liceul absolvit şi este angajat, având rezidenţă în mediul urban.
  • Votantul AUR crede că România se îndreaptă într-o direcţie greşită.
  • Votantul AUR nu doreşte să se vaccineze împotriva coronavirus şi nu consideră necesară obligativitatea certificatului verde.
8530 afișări
Imaginea articolului Cine sunt votanţii AUR? Sunt tineri, iar 92% nu au studii superioare. Iată profilul complet

Cine sunt votanţii AUR? Sunt tineri, iar 92% nu au studii superioare. Iată profilul complet

În perioada 20.01.2022 – 31.01.2022 a fost realizat un sondaj prin metoda culegerii CATI (telefonic) pe 903 subiecţi de către Avangarde, Grupul de Studii Socio Comportamentale.

Conform sondajului:

  • Sexul: 39% din electoratul AUR este de sex feminin, iar 61% este de sex masculin. 
  • Vârsta: Segmentul de tineri 18 – 30 de ani reprezintă 36%, fiind  cel mai mare procent în rândul electoratului AUR.  Este urmat de segmentul românilor de vârsta mijlocie (31 – 50 de ani) care reprezintă 30% din electoratul AUR. 20% din cei care declară că ar vota AUR au vârsta cuprinsă între 51 şi 65 de ani şi doa 14% dintre votanţii AUR au peste 65 de ani. 
  • Studii:  62% dintre cei care declară că ar vota AUR sunt absolvenţi de liceu sau de şcoală postliceală!  30% din electoratul AUR nu are liceul terminat.  8% din cei care indică AUR ca partid pe care l-ar vota au studii superioare. 
  • Ocupaţia: 40% dintre votanţii AUR sunt angajaţi. 32% dintre cei care declară că votează AUR sunt fie şomeri, fie casnici sau fără ocupaţie. 14% sunt antreprenori, oameni de afaceri sau patroni. 13% sunt pensionari.
  • Regiunea: Regiunea cu cei mai mulţi votanţi AUR este cea Sudică, 45% provenind din Muntenia,Dobrogea şi Oltenia. La polul opus, 25% dintre votanţii AUR provin din Regiunea Estică (Moldova). 30% provin din Regiunea Vestică (Transilvania şi Banat). 
  • Rezidenţa: 48% dintre cei care declară că ar vota AUR provin din mediul rural! Din mediul urban provin 52% din cei care se declară votanţi AUR.  
  • Viitorul României: 85% dintre votanţii AUR cred că România se îndreaptă către o direcţie greşită, 10% spun că se îndreaptă spre o direcţie bună, iar 5% au răspuns că nu pot aprecia direcţia. 
  • Vaccinul anti-COVID: 65% cred că vaccinarea împotriva SarCov 19 nu este necesară. 26% spun că vaccinarea ar trebui să fie necesară pentru toată lumea. 
  • Certificatul verde pentru locurile de muncă: 80% au votat NU. Doar 1% dintre cei chestionaţi au votat DA, fiind de acord cu disponibilizarea angajaţilor care nu deţin certificatul verde.  18%  nu au ştiu ce să răspundă. 

 

 

Cine Este AUR v02 by Mediafax.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici