Ciolacu a discutat cu preşedintele Azebaidjanului despre achiziţia unui miliard de mc de gaze

Marcel Ciolacu a discutat cu preşedintele Azebaidjanului Ilham Aliyev despre trei proiecte energetice majore, unul dintre ele fiind achiziţia unui miliard de metri cubi de gaze.

622 afișări
Imaginea articolului Ciolacu a discutat cu preşedintele Azebaidjanului despre achiziţia unui miliard de mc de gaze

Marcel Ciolacu, Facebook

Potrivit lui Marcel Ciolacu, primul proiect discutat a vizat contractul de achiziţie a 1 miliard de metri cubi de gaze, contract ce se va derula din aprilie, timp de un an de zile.

„Am propus ca, prin acest contract, să ajutăm şi Republica Moldova, iar preşedintele Aliyev a susţinut propunerea noastră”, a transmis liderul PSD.

Al doilea proiect discutat a vizat transportul de gaz lichefiat, respectiv parteneriatul dintre Romgaz şi Socar privind construirea a două terminale la Marea Neagră, iar al treilea proiect vizează dezvoltarea infrastructurii cablului submarin de transport prin Marea Neagră necesar transportului energiei verzi, prin România, din Marea Caspică spre Europa.

Marcel Ciolacu susţine că urmează ca specialiştii Transgaz şi Transelectrica să detalieze cu partea azeră discuţiile tehnice.

„România are o şansă extraordinară de a deveni poarta către Uniunea Europeană pentru gazele şi energia din „Azerbaidjan. Astfel putem deveni un actor regional important în asigurarea securităţii energetice a Europei”, mai spune liderul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici