Ciolacu: Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiţi să conducem

PSD apără democraţia şi drepturile celor vulnerabili, dar este şi un susţinător asumat al femeilor şi bărbaţilor care muncesc, spune Marcel Ciolacu: ”Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiţi să conducem”.

240 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiţi să conducem

Ciolacu: Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiţi să conducem

„Partidul Social Democrat marchează astăzi un moment extrem de important în istoria noastră – 130 de ani de social-democraţie românească! 130 de ani de luptă pentru drepturile celor care muncesc, a celor care aduc plus valoare României şi a celor care cresc această ţară! Sunt mândru că PSD reprezintă progres şi modernitate. Că şi astăzi PSD-ul este dedicat apărării democraţiei şi a drepturilor celor vulnerabili, dar şi un susţinător asumat al femeilor şi bărbaţilor care muncesc. Mai mult, în PSD-ul de astăzi punem oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem: în lupta noastră pentru dreptate socială, egalitate economică şi respect pentru istoria şi valorile noastre. Este vital să nu uităm niciodată rolul pe care l-a jucat partidul nostru de-a lungul istoriei României. După cum spunea mai devreme prietenul şi colegul meu Victor Negrescu, istoria noastră este ancora noastră; iar valorile noastre sunt ghidul nostru”, spune Marcel Ciolacu, la evenimentul de celebrare a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din ţara noastră.

El arată că Partidul Social Democrat a fost înfiinţat „cu viziunea de a ajuta oamenii care muncesc din greu, a căror muncă stă la baza dezvoltării acestei ţări şi care, cu toate acestea, sunt adesea uitaţi”.

„Angajamentul nostru a fost şi este acela de a lupta pentru ca fiecare român să aibă oportunitatea de a prospera şi de a trăi cu demnitate. Aici, în România, sau oriunde, în Europa. Drumul deschis după 1989 nu a fost unul uşor. Dar a fost calea sigură către democraţie. Şi calea sigură către lumea liberă! De altfel, fiecare pas parcurs de România pe drumul spre liberate şi democraţie a fost făcut de Partidul Social Democrat. Partidul Social Democrat a deschis calea aderării la NATO şi la Uniunea Europeană. Partidul Social Democrat a reuşit să aducă România în familia naţiunilor care-şi bazează existenţa pe democraţie şi pe respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Şi nu ne vom opri aici!
Mai important decât angajamentul nostru faţă de PSD, este angajamentul nostru, al social-democraţilor, faţă de România şi faţă de fiecare român. România trebuie să continue să crească economic pentru a putea oferi bunăstare tuturor cetăţenilor săi. Iar noi, la PSD, nu ne-am ferit niciodată de această responsabilitate. Indiferent cât de grele au fost vremurile. Ne-am asumat guvernarea după ce unii - care îşi spuneau <salvatori> - au dat bir cu fugiţii, lăsând ţara îngropată în datorii uriaşe. Ne-am asumat guvernarea în plină criză sanitară, economică, energetică şi socială. Ne-am asumat totul pentru că aceasta era singura posibilitate de a-i ajuta în mod concret pe români în acele momente grele! De când ne-am alăturat Coaliţiei, am demonstrat că putem guverna, că luptăm pentru lucrurile în care credem şi că putem obţine rezultate”, adaugă Ciolacu.

Liderul social-democrat afirmă că „PSD a crescut salariul minim, a reglementat piaţa energiei, aruncată în haos de un guvern total incompetent şi a sprijinit firmele româneşti”.

„Dacă PSD nu ar fi fost la guvernare, niciuna dintre măsurile luate în ultimul an nu s-ar fi întâmplat. Acesta este adevărul! Ca partid, am lăsat în urmă vechile metode de a face politică şi am devenit un partid modern, european şi axat pe susţinerea şi creşterea economiei româneşti. Nu numai că ne-am reînnoit aici, acasă, dar ne-am asumat un loc important la masa partidelor social-democrate din Europa. Mai mult, încă din prima clipă, ne-am implicat total pentru a-i ajuta pe vecinii noştri, atacaţi de un regim abuziv şi tiranic. Ne-am deschis porturile şi calea ferată pentru a furniza grâu ucrainean în lume. Iar întregul popor şi-a deschis casele şi inimile pentru milioane de refugiaţi care fugeau de violenţe şi terori inimaginabile. I-am ajutat pe fraţii şi surorile noastre din Republica Moldova, inclusiv în aprovizionarea cu energie şi gaze. Şi lista poate continua. Suntem în centrul unei noi paradigme strategice. Aceasta include securitatea economică, securitatea naţională, securitatea mediului, securitatea energetică şi securitatea culturală. România este şi trebuie văzută ca poarta de intrare către o lume nouă: contribuim la reconstrucţia Ucrainei, suntem promotori ai iniţiativei celor Trei Mări, suntem parteneri la construirea unei iniţiative la Marea Neagră condusă de SUA, continuăm să oferim sprijin Republicii Moldova, dezvoltăm o cale durabilă pentru a aduce energie în Europa şi suntem gardianul de primă linie al democraţiei”, menţionează Ciolacu.

El afirmă că România trebuie să aibă un răspuns puternic împotriva extremismului.

„Trebuie să respingem cu toate forţele extremismul, să îmbrăţişăm schimbarea democratică şi să ne rezolvăm diferenţele în mod paşnic. Coaliţia de guvernare a dovedit de nenumărate ori că, pentru a progresa, diferenţele pot fi rezolvate şi vocile pot fi auzite.

„Dar pe măsură ce ne creştem economia, nu trebuie să pierdem din vedere nevoia noastră de a menţine frumuseţea unică a mediului nostru înconjurător. Trebuie să protejăm mediul, să dezvoltăm sursele de energie curată şi să oprim definitiv defrişarea ilegală! Nu aş putea fi mai mândru că sunt astăzi aici cu voi. Sunt mândru că fac parte din PSD şi din marea familie social-democrată europeană. Acum este timpul nostru; acesta este locul. Suntem pregătiţi să conducem. De-a lungul istoriei noastre, Partidul Social Democrat a trecut testul guvernării. Şi o va face din nou! Sunt încrezător şi optimist în ceea ce priveşte viitorul nostru. Vom pune umărul la asigurarea păcii în regiune, vom dezvolta economia noastră şi securitatea naţiunii noastre.Suntem pregătiţi. Să trecem la treabă”, încheie preşedinte PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici