Ciolacu, acuzat de Opoziţie că a crescut numărul de bugetari cu 11.521

În loc să reducă presiunea pe buget, în doar 6 luni de guvernare, datele arată că Marcel Ciolacu a crescut numărul posturilor în instituţiile publice cu 11.521, afirmă prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea.

626 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, acuzat de Opoziţie că a crescut numărul de bugetari cu 11.521

Ciolacu, acuzat de Opoziţie că a crescut numărul de bugetari cu 11.521

„Atât Marcel Ciolacu, cât şi reprezentanţii PSD şi PNL ne-au spus că vor reduce cheltuielile de la bugetul de stat. Doar că, în loc să reducă presiunea pe buget, au reuşit performanţa ca la finalul anului 2023 numărul posturilor ocupate în sectorul public să fie mai mare cu 16.542! În doar 6 luni de guvernare, datele arată că Marcel Ciolacu a crescut numărul posturilor în instituţiile publice cu 11.521! Asta înseamnă o medie lunară de 1.920 posturi. Numai în luna noiembrie, numărul posturilor ocupate în instituţii şi autorităţi publice a crescut cu 5.825”, spune prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea.

El afirmă că nu a crescut numărul de profesori sau de cadre medicale.

„Dimpotrivă, riscăm să pierdem mii de medici specialişti din cauza proastei guvernări a PSD şi PNL. Majoritatea celor angajaţi în acest an vin pe filieră politică, de la partidele aflate la guvernare. În realitate, numărul celor aduşi în sistemul public este şi mai mare, deoarece anual se pensionează o parte din bugetari, oameni cu experienţă, aceştia fiind înlocuiţi cu oameni fără calităţi deosebite, personaje care nu au putut să îşi găsească un loc de muncă decât prin partide. În vreme ce numărul de angajaţi la stat creşte, s-au majorat şi taxele pe care românii şi mediul de afaceri trebuie să le plătească în acest an. 2024 aduce mai multe poveri fiscale pentru mediul de afaceri şi scumpiri în lanţ pentru populaţie, totul ca efect al noilor măsuri fiscal-bugetare şi al bazelor pe care a fost construit proiectul bugetului de stat pentru acest an. Toţi aceşti bani care vor trebui plătiţi în plus de români vor fi folosiţi pentru a susţine un aparat bugetar supra-dimensionat, care creşte de la an la an”, adaugă prim-vicepreşedintele AUR.

El menţionează că, în timp ce povara pe mediul de afaceri şi români creşte, reorganizarea ministerelor şi a altor instituţii de stat se amână.

„Tot heirupismul economic al lui Marcel Ciolacu din 2024 nu va face decât să distrugă mediul de afaceri românesc, să distrugă economia românească. Care este preţul? Satisfacerea propriei baze de votanţi!”, încheie Lulea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lulea,
ciolacu,
bugetari

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici