Ciolacu: Anticipatele vor fi doar dacă această coaliţie nu funcţionează

Alegeri anticipate vor fi doar dacă nu funcţionează coaliţia, declară Marcel Ciolacu: „România ar putea intra într-o zonă de instabilitate şi vom merge la anticipate”.

137 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Anticipatele vor fi doar dacă această coaliţie nu funcţionează

Sursa foto: MediafaxFoto

Întrebat, duminică seara, la Antena 3, dacă în PSD au fost analizate anticipatele, Ciolacu a răspuns: „Anticipatele vor fi doar dacă această coaliţie nu funcţionează. Eu nu mai văd altă construcţie care să ducă la stabilitatea necesară pentru asemenea perioadă. Eu cred că suntem oameni politici serioşi şi ne vom respecta cuvântul dat. Rotaţia va avea loc în mai. Preşedintele are atribuţia de a desemna prim-ministrul, dar când e un acord public pe care îl ştie şi preşedintele nu cred că de această dată nu va desemna persoană pe care o decide PSD”.

Întrebat, mai departe, dacă preşedintele Iohannis a fost de acord cu rotaţia, preşedintele PSD a spus: „Repet, eu cred şi îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală. Preşedintele Iohannis nu avea atribuţii să decidă ce trec preşedintii PSD şi PNL şi UDMR în protocol. România ar putea intra într-o zona de instabilitate şi vom merge la anticipate”.

Dacă PSD va veni cu propunere decisă în PSD şi preşedintele nu va acceptă, Marcel Ciolacu a spus că a înţeles că s-au făcut multe lucruri anormale, „dar cred că am intrat într-o altă epocă. Poate nu ar fi rău ca toţi care am greşit să spunem şi bunele, şi relele pe care le-am făcut. Am început să facem paşi serioşi către normalitate, ar fi culmea să gândească cineva că am mai acceptă vreodată aşa ceva”.

În ce priveşte o posibilă lista de candidaţi în 2023, Ciolacu a afirmat că PSD ar trebui anul viitor să aibă un congres ordinar, cu alegeri piramidale de jos în sus.

„Săptămâna viitoare merg la trei organizaţii. După ce se finalizează alegerile, va fi un congres anul viitor PSD care va face modificările statutare pentru ca să se închidă cutuma că preşedintele e de drept candidat. Mai mult, nu doar o mână de oameni din CPN, unde s-a lărgit numărul decidenţilor, alege cine va fi desemnat. Candidatul PSD va merge în toate organizaţiile şi vor vota toţi membrii de partid. Dacă sunt cinci candidaţi pentru a fi desemnaţi candidat, vor face campanie în fiecare organizaţie. E clar că ceva trebuie schimbat dacă ai pierdut de patru ori la rând. Am spus că există personalităţi de stânga în România în diverse funcţii publice sau nu, poate putem crea în statut o posibilitate că PSD să susţină o asemenea personalitate. Eu m-am gândit la anumite principii, nu la persoane”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici