Ciolacu: Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi

Vor fi prelungite cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflaţiei: plafonarea preţurilor la energie şi gaze şi plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază, spune premierul Marcel Ciolacu: „Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi”.

133 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi

„Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflaţiei: plafonarea preţurilor la energie şi gaze şi plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi! Doi ani de eşec total al politicilor energetice naţionale, care au culminat cu liberalizarea preţurilor la energie în plină pandemie, au fost cel mai puternic atac la adresa românilor şi a mediului de afaceri românesc. Dacă nu luam măsuri, populaţia ar fi stat în beznă şi frig şi mare parte din industrie s-ar fi închis. Astăzi, avem cea mai generoasă schemă de plafonare la energie din Europa, pentru că ea acoperă cea mai mare parte din populaţie şi economie. Vom continua să facem asta şi anul viitor! Am alocat banii în buget pentru ca schema de plafonare să meargă mai departe. În acelaşi timp, vom continua să investim masiv pentru ca românii să aibă acces la energie mai ieftină. Programul privind instalarea de panouri fotovoltaice nu se modifică”, spune Marcel Ciolacu.

El menţionează că românii vor putea accesa în continuare granturi de 20 de mii de lei pentru energie mai ieftină.

„În plus, am negociat în PNRR - prin programul Repower EU - un buget de 1,4 miliarde de euro prin care vom finanţa zeci de mii de români, majoritatea din mediul rural, pentru a deveni independenţi din punct de vedere energetic. Este cel mai ambiţios program de modernizare a gospodăriilor din istoria României! În paralel, vom prelungi şi măsura privind plafonarea adaosurilor comerciale la 21 de categorii de alimente de bază. În plus, îi anunţ pe toţi posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcţiona şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici