Ciolacu anunţă înăsprirea legislaţiei în ceea ce priveşte centrele sociale

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va dezbate vineri legea privind modificarea şi completarea legislaţiei din asistenţa socială. „Au fost înăsprite criteriile de acreditare şi licenţiere a serviciilor sociale”, a spus el.

170 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă înăsprirea legislaţiei în ceea ce priveşte centrele sociale

Ciolacu anunţă înăsprirea legislaţiei în ceea ce priveşte centrele sociale

Premierul susţine că Guvernul începe să reformeze „din temelii întregul sistem de asistenţă socială”, iar modificarea şi completarea legislaţiei este „doar primul pas”.

„Prin noul cadru legislativ, cu certitudine, cazuri precum cele ale azilelor groazei din ultimele luni nu vor mai exista. Noua lege vine cu schimbări majore au fost înăsprite criteriile de acreditare şi licenţiere a serviciilor sociale. Nu mai permitem funcţionarea unui centru social fără vizită în teren a specialiştilor în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licenţiere”, a spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, licenţa provizorie se reduce de la 12 luni la 3 luni şi, de asemenea, sunt introduse controale inopinate „pentru că furnizorii trebuie să respecte constant legea, nu doar când sunt licenţiaţi”.

„În premieră introducem sancţiuni penale pentru încălcările noii legislaţii, iar amenzile cresc până la 100.000 de lei”, a adăugat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici