Ciolacu anunţă scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii

Premierul Marcel Ciolacu anunţă, luni, scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii. „O să vin cu o reformă şi cu un sistem de deduceri la venituri, ceva sustenabil şi ceva exact cum este în ţările dezvoltate. România a depăşit momentul amatorismului”, spune el.

4468 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii

Ciolacu anunţă scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii

„Este evident că anul următor va fi, e trecut în PNRR, o reformă fiscală, dar sunt identificate anumite măsuri pe care putem să le luăm mult mai rapid. Avem o problemă cu demografia, trebuie să luăm anumite măsuri, nu putem doar să constatăm, am constatat şi nu am făcut nimic. Trebuie să vii cu soluţii, chiar dacă sunt soluţii parţiale. V-am spus că prin reforma fiscală eu văd, în primul şi în primul rând, faptul că din impozitul pe venit, în viitor, trebuie să fie deduceri. Astfel, vei dezvolta serviciile, şi serviciile de învăţământ, şi învăţământ privat, şi after-school, şi grădiniţe, şi creşe şi instituţii spitaliceşti private, prin deduceri şi printr-un sistem de asigurări naţional. Nu, momentan, bugetul de stat suportă toate aceste cheltuieli. Trebuie să intrăm într-o normalitate, mai mult ca sigur, când vom intra în OECD, în 2026, vor veni şi marile marile companii de asigurări şi pe un sistem de sănătate aşezat. Este normal să venim cu priorităţi. Prioritatea noastră este ca cei care au doi copii, să începem să scădem”, spune Marcel Ciolacu, întrebat de proiectul de hotărâre de guvern care prevede scăderea taxării muncii pentru familiile care au cel puţin doi copii, când va fi adoptat şi dacă un astfel de sistem urmează să fie extins.

El afirmă că nu poate fi scăzut în acest moment la venitul minim.

„O treime dintre români, în sistemul privat, sunt plătiţi pe venitul minim, ştim cu toţii acest lucru. Dacă scad la venitul minim, o să ne trezim că sunt două treimi cu venitul minim. Cu alte cuvinte, aceste soluţii empirice, luate după ureche şi doar că dau bine la televizor, eu n-o să le iau. O să vin cu o reformă şi cu un sistem de deduceri la venituri, ceva sustenabil şi ceva exact cum este în ţările dezvoltate. România a depăşit momentul amatorismului. Am văzut ce a însemnat ca amatorii să conducă ministerul Sănătăţii”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici