Ciolacu anunţă soluţii pentru eliminarea inechităţilor salariale din educaţie

Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţă soluţii pentru eliminarea inechităţilor salariale din educaţie: „am găsit soluţiile pentru eliminarea inechităţilor salariale. Le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp”.

383 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă soluţii pentru eliminarea inechităţilor salariale din educaţie

Ciolacu anunţă soluţii pentru eliminarea inechităţilor salariale din educaţie

Ciolacu a continuat luni consultările cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie asupra aspectelor legate de salarizarea din sistemul de învăţământ şi buna funcţionare a procesului educaţional.

„În cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria au fost analizate şi agreate soluţiile legislative pentru eliminarea inechităţilor salariale în cazul personalului de conducere, îndrumare şi control, atât la categoria personalului didactic, cât şi a celui didactic auxiliar. Propunerile de modificare legislativă elaborate, la solicitarea premierului, de Ministerul Educaţiei în colaborare cu reprezentanţii partenerilor sociali din domeniu au fost agreate, urmând să fie promovate legislativ în cel mai scurt timp de către Guvern”, se arată într-o postare a Guvernului.

”Guvernul rămâne un interlocutor onest al partenerilor sociali. Împreună am găsit soluţiile pentru eliminarea inechităţilor salariale. Le vom pune în aplicare în cât mai scurt timp. Dialogul nostru rămâne deschis pentru a găsi cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte salarizarea, raportate la situaţia economică şi la angajamentele asumate de Guvern”, afirmă premierul.

Acesta adaugă că la Guvern sunt stabilite măsuri clare pentru asigurarea finanţării necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ, plăţii salariilor cadrelor didactice şi personalului auxiliar aşa cum au fost majorate prin OUG 57/2023, precum şi pentru plata burselor pentru elevi şi a decontării navetei.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor din educaţie vor continua consultările atât în ceea ce priveşte aspectele legate de salarizarea din acest domeniu, precum şi pentru susţinerea proiectelor de investiţii derulate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, destinate îmbunătăţirii condiţiilor şi dotării unităţilor de învăţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici