Ciolacu, către românii de peste hotare: Vă cer iertare că nu am fost în stare să vă ţinem acasă

Principalul eşec al clasei politice româneşti de după Revoluţie este plecarea românilor din ţară. „Ca exponent vremelnic al acestei clase politice, dar în primul rând ca om, vă rog să îmi permiteţi să vă cer scuze pentru că nu am putut mai mult şi mai bine”, spune Marcel Ciolacu.

168 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, către românii de peste hotare: Vă cer iertare că nu am fost în stare să vă ţinem acasă

Ciolacu, către românii de peste hotare: Vă cer iertare că nu am fost în stare să vă ţinem acasă

Premierul Marcel Ciolacu a participat, duminică seara, la ceremonia dedicată Zilei românilor de pretutindeni.

Prim-ministrul şi-a amintit de fratele său care imediat după Revoluţie a plecat în Germania, „în căutarea unei vieţi mai bune”.

„Simt şi acum aşa cum am simţit atunci: că nu a fost nici o sărbătoare la noi în familie, ne-a fost tuturor greu şi mamei, cred, aproape imposibil, văzând plecarea unui băiat, singura nepoată pe care o avea, urma să îi vedem doar în fotografii sau să îi auzim doar la telefon. Cu adevărat a fost sărbătoare doar când s-au întors acasă”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat: „adevărul este că de 30 de ani ne-am obişnuit să sărbătorim eşecul. Adevărul este că fiecare trecere definitivă peste graniţă a unui român este un eşec pentru această ţară, nu o sărbătoare. Fiecare mamă, fiecare frate, fiecare soră sau nepot care pleacă lasă un gol imens atât în familia care rămâne să sufere, cât şi în comunităţile din care fac parte, iar gol cu gol cu gol ajung să formeze un imens abis în sufletul acestei naţiuni”.

Ciolacu a mai spus că nu poate fi deloc o sărbătoare şi consideră că plecarea românilor este principalul eşec al clasei politice româneşti de după Revoluţie.

„Ca exponent vremelnic al acestei clase politice, dar în primul rând ca om, vă rog să îmi permiteţi să vă cer scuze pentru că nu am putut mai mult şi mai bine. Vă cer iertare că nu am fost în stare să vă ţinem acasă. Am înţeles perfect mesajul dumneavoastră şi sunt conştient că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi decişi să rămâneţi definitiv peste hotare şi de aceea, în toate întâlnirile pe care le-am avut, am încercat să obţin ceva pentru românii din afara graniţelor”, a afirmat prim-ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
români,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici