Ciolacu, despre procentul pentru supraimpozitarea veniturilor mari: Nu ştiu, 500% părerea mea

„Nu ştiu, 500% părerea mea”, spune Marcel Ciolacu, întrebat care ar trebui să fie procentul de supraimpozitare a veniturilor de peste 25.000 de lei. El precizează că în coaliţie nu s-a abordat dacă supraimpozitarea se va aplica şi mediului privat.

837 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre procentul pentru supraimpozitarea veniturilor mari: Nu ştiu, 500% părerea mea

Ciolacu, despre procentul pentru supraimpozitarea veniturilor mari: Nu ştiu, 500% părerea mea

„Mi se pare incorect să ai o pensie de peste 20.000 de lei, ai mai ieşit şi la pensie la 40, 50 de ani, exact în maturitatea profesională, să te reangajezi la statul român şi să ai un cumul de venituri, din salariu cumulat cu pensia, de o sumă care depăşeşte venitul preşedintelui României şi să fie o normalitate. Acest lucru nu este normal. De aceea, ni s-a părut corect să ridicăm această problemă în coaliţie. Eu am ridicat-o, nu am nicio reţinere să spun acest lucru”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că este incorect şi că anumite persoane cumulează pensie specială de funcţionar parlamentar, de parlamentar şi de judecător.

„Lucrurile acestea nu sunt un lucru sănătos pentru societate, în care dorim să ne creştem copiii. Şi atunci vedem latura constituţională, dacă prin lege putem să interzicem cuiva dreptul la muncă, ori la stat ori la privat, dacă nu, mi se pare corect să venim cu o supraimpozitare a celor care depăşesc. Nu este un drept pe care îl interzicem sau îl luăm cuiva, dar ai beneficiat de acea oportunitate, ai câştigat acest drept, este normal să întorci societăţii. Aşa funcţionează toate societăţile din lume. Eu vorbesc de cumul în acest moment şi aici s-a axat”, adaugă Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că anumite structuri, cum sunt cele de reglementare, au nişte prevederi care vin de la Comisia Europeană, să respecte o anumită salarizare.

„Acea salarizare depăşeşte veniturile preşedintelui, principalul bugetar al României este preşedintele. De aici trebuie să plecăm. Am vorbit de ce se întâmplă în sistemul public. Haideţi să aşteptăm pe cei mai buni specialişti dacă este constituţional sau nu. Nu a vorbit nimeni de privat, nu a vorbit nimeni despre o impozitare progresivă. Am vorbit că în societatea românească s-a creat foarte multă ură iar noi, politicienii, avem datoria de a interveni şi a închide acest capitol, odată cu legea pensiilor speciale, odată cu legea pensiilor şi odată cu legea salarizării. Tot acest capitol care a frământat societatea românească pe drept, pentru că e incorect să ai o pensie cumulată de 100.000 de lei în condiţiile actuale din România şi să mai îndrăzneşti şi să vii să te reangajezi în sistemul public”, menţionează preşedintele social-democraţilor.

Întrebat care ar trebui să fie procentul pentru această impozitare, Ciolacu a spus: „Nu ştiu, 500% părerea mea”.

El a precizat şi prevederile convenite pentru a fi parte din proiectul de OUG pentru reducerile bugetare.

„Soluţiile au fost prezentate de ministrul de Finanţe, urmând ca după ce ne aduc şi alte elemente, ca să avem întregul tablou pentru a putea lua aceste decizii, să vină într-o Ordonanţă. Anumite propuneri le-am comunicat în spaţiul public, că nu mai există persoane care să fie decât într-un singur CA, doctoratele, vei lua bonificaţia pentru doctorat doar dacă activezi în domeniul în care ai doctoratul, faptul că în acest moment, în afară de ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, s-au îngheţat angajările. Asta nu înseamnă că ministrul, în cazul în care există o urgenţă, nu poate să vină cu un memorandum în Guvern”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici