Ciolacu, despre procesul Roşia Montană: O să ne descurcăm şi dacă pierdem, şi dacă câştigăm

Premierul Marcel Ciolacu a spus vineri că România se va descurca şi dacă pierde şi dacă câştigă procesul Roşia Montană.

568 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre procesul Roşia Montană: O să ne descurcăm şi dacă pierdem, şi dacă câştigăm

Sursa foto: Mediafax Foto

Întrebat vineri despre procesul cu Roşia Montană, premierul le-a spus jurnaliştilor: „Să aşteptăm decizia”.

„Eu ce vă promit este că o să ne descurcăm şi dacă pierdem, şi dacă câştigăm. E adevărat, dacă o să câştigăm o să ne fie mai uşor”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are România bani să plătească în cazul în care pierde procesul, şeful Guvernului a spus: „Şi ce facem, închidem România şi plecăm acasă şi fugim cu toţii? O să găsim soluţii, cum este şi normal, dar să aşteptăm decizia”.

Marcel Ciolacu a dat asigurări că toţi românii vor afla adevărul despre acest proces.

Întrebat în urmă cu o săptămână dacă România riscă să piardă acest proces şi dacă va trebui să plătească 2 miliarde de dolari, premierul a spus. „Eu m-am obişnuit ca notele de plată să-mi vină mie, ca şi prim-ministru, pentru toate tâmpeniile făcute de alţii. (...) înţeleg că până pe data de 10 va veni şi o decizie definitivă în cazul Roşia Montană”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a spus, joi, că Guvernul este pregătit să primească decizia, care e posibil să fie comunicată vineri, dar este posibil să fie la o altă dată.

Roşia Montană a intrat în patrimoniul UNESCO în vara anului 2021, „recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului cât şi necesitatea luării de măsuri urgente de protecţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici