Ciolacu, despre TikTok: Vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a spus joi că România va avea aceeaşi abordare în ceea ce priveşte TikTok ca întreaga Uniune Europeană.

515 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre TikTok: Vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană

Liderul PSD crede că Senatul este singura instituţie din România care are TikTok.

„N-am auzit, cred că numai Senatul României are Tik Tok în România, în rest n-am auzit altă instituţie să aibă Tik Tok. Ne gândim foarte mult ca şi părinţi, cât de mult sunt afectaţi copiii de acest fenomen. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să avem o discuţie serioasă şi vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană”, a spus joi, la Târgu Mureş, Marcel Ciolacu.

Şi premierul spune că nu vede o problemă ca România „să se alinieze la comportamentul Comisiei Europene”.

„O astfel de decizie trebuie să se bazeze pe datele furnizate de specialişti şi analiza de reţea şi consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi în momentul în care ne-am clarificat nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi a celorlalte ţări, care într-adevăr prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de mesaje care nu întotdeauna au conţinutul pe care ni-l dorim, ba mai mult decât atât s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare şi propagandă, ceea ce trebuie să constituie un subiect serios de analiză”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat miercuri ce înseamnă pentru România faptul că angajaţii Comisiei Europene nu au mai fost lăsaţi să folosească aplicaţia TikTok pe telefoanele personale şi nici pe telefoanele de serviciu, din cauza riscului de atac cibernetic, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a spus că este un lucru care se află în evaluare.

„Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate. E un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri. Legea care a trecut ieri (marţi - n.r.) de CCR realmente creează pârghiile pentru ca statul român să intervină mult mai eficient în cazul unor asemenea pericole. Şi ştiţi bine, noi am interzis prin lege antivirusul rusesc şi o serie de soluţii, am emis un ordin de ministru cred că săptămâna trecută prin care toate instituţiile din România au o listă de furnizori de soluţii software care nu sunt agreaţi şi acum au un termen de o lună – două luni în care trebuie să îşi facă acest inventar şi să înlocuiască soluţiile care au fost identificate drept vulnerabile”, a spus Burduja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici